Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '21

 
Kategori
Yeni Ürünler
 

Katlanabilir akülü sandalyeler

Herkese merhaba, uzun süredir hem akülü sandalye hemde manuel tekerlekli sandalye kullanıcısıyım. Özellikli otomobille yolculuk yaptığımda yanımda manuel sandalyemi götürmek zorunda kalıyorum. Zira akülü sandalyem büyük olduğundan aracımın bagajına sığmıyor.

Manuel sandalyem rahat sığıyor ancak bu seferde şöyle bir sorun oluyor, gittiğim yerde kollarım yeterince güçlü olmadığı için manuel sandalyemi yanımdaki refakatçimin sürmesi gerekiyor. Tabi buda benim özgürlüğümü kısıtlayan bir durum.

Ayrıca yapısı gereği manuel sandalyede akülü sandalye olduğu gibi rahatta oturamıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim diye araştırma yaparken, katlanabilir akülü sandalyelerin varlığından haberdar oldum.

Katlanabilir akülü sandalyeyi hem akülü sandalye gibi kullanabiliyor hemde manuel sandalye gibi rahatlıkla katlayıp araç bagajına sığdırabiliyorsunuz. Yani tamda aradığım ve sorunumu çözebilecek bir ürün. Tabi burda refakatçinizin sandalyeyi rahat bir şekilde katlayabilmesi için sandalyenin akülerinin çıkartılamadan katlanıyor olması lazım. Bunun içinde “lityum pilli” katlanabilir akülü sandalye modellerinden birini seçmeniz gerekiyor. Bu lityum pilli sandalyeler maksimum 1 dakikada katlanabiliyor.

Ve başka bir önemli noktada sandalyenin toplam ağırlığı 30 kiloyu geçmemesi gerekiyor ki refakatçiniz sandalyeyi rahat bir şekilde kaldırıp araç bagajına koyabilsin. Bunun içinde şasede kullanılan malzemenin alüminyum olması gerekir. Buna da dikkat etmelisiniz.

Tekrar hatırlatıyorum. Pratik bir kullanım için alacağınız katlanabilir akülü sandalye modelinin mutlaka lityum iyon bataryalı ve alüminyum şaseli olması gerekir. Ve motor watt değerinin mümkünse 200 w ve üzeri olması iyi olur. Motor gücü sandalyenin dış ortamda performansı için çok önemli. Bu yüzden bu ayrıntıya da dikkat etmelisiniz.

Ve son olarak alınacak markanın Türkiye’de servis ağının olup olmadığına da mutlaka bakın. Yarın öbür gün yedek parçaya ihtiyaç duyduğunuz da başvuracağınız bir yer olmalı. Yoksa Allah göstermesin bir arıza durumunda çaresiz kalabilirsiniz.

Umarım bu yazdıklarım birilerinin işine yarar. Herkese sağlıklı günler dilerim.

Bu makalenin yazımında yararlanılan kaynak: https://tekerleklisandalyedukkani.com/en-hafif-3-katlanabilir-akulu-tekerlekli-sandalye-modeli

 
Toplam blog
: 19
: 582
Kayıt tarihi
: 19.03.15
 
 

Lise mezunuyum. 10 yıllık kas hastasıyım. Uzun yıllar engellilerle ilgili derneklerde görev yaptı..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 19
: 582
Kayıt tarihi
: 19.03.15
 
 

Lise mezunuyum. 10 yıllık kas hastasıyım. Uzun yıllar engellilerle ilgili derneklerde görev yaptı..