Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '18

 
Kategori
Dünya
 

Katliam Gazze’de: Arap Dünyası ve İslam Âlemi Nerede?

Katliam Gazze’de: Arap Dünyası ve İslam Âlemi Nerede?
 

Filistinliler, 70 yıldır öz topraklarından sürgündeler… 12 milyon olan toplam nüfusun 7 milyonu ülke dışında. Nereye sığındı bu 7 milyon Filistinli? Ürdün, Irak ve Lübnan’a… Çok az sayıda Filistinli Kuveyt ve Türkiye’de!

Geriye kalan 5 milyon Filistinli ise, kendi topraklarında esir hayatı yaşıyor.

1948’den beri işgalci olan İsrail’in, 30 Mart 1976’da, geniş Filistin topraklarına el koyması üzerine, 30 Mart,“Toprak Günü” olarak kabul edildi. Tabii o günden sonra da İsrail’in Filistin arazilerine el koyması, Filistinlilerin evlerini-işyerlerini yıkması, her türlü zulmü devam etti.

İşte, geçen Cuma gününe denk gelen “Toprak Günü” dolayısıyla Filistinlilerin öz topraklarındaki yürüyüşü katliama dönüştü. Batı basını, Misal, The Guardian, katliamın, “Sniper’lar (keskin nişancı) vasıtasıyla yapıldığını” yazdı. Demek havaya ateş açma, korkutmaya yönelik değil, doğrudan doğruya hedef gözeterek silah kullanıldı. 16 kişi öldü, 500’den fazla kişi yaralandı. Ellerinde silah olmayanlara yapılan bu saldırının adı katliamdır.

Bir değil, iki değil… İsrail’in yıllardır sürdürdüğü ve 30 Mart 2018 günü son yılların zirvesine çıkan katliamı karşısında, Filistinlilerin soydaşları nerede, dindaşları nerede?

Etkili hiçbir girişim yok!

Nerede olduklarını görüyorsunuz!

Hatırlatalım:

Suriye’de ve Yemen’deler…

Her iki İslam ülkesinde, bir yanda Mısr ve Suudî taraftarları, bir yanda İran taraftarları birbirini boğazlamakla meşgul!

Suriye’deki savaş 7 yıldır sürüyor… 500 bin ölü, milyondan fazla yaralıya mal oldu. Ülke içi ve dışında 15 milyon göçmen meydana getirdi… Ki 4 milyona yakını Türkiye’de…

Yemen’deki savaş 3 yıldır sürüyor… 10 binden fazla ölü var. 15 milyon Yemenli açlığın, kıtlığın, susuzluğun, salgın hastalıkların pençesinde. Binlerce çocuk ve yetişkin salgınlardan öldüğü için savaştaki ölüm istatistiğine girmiyor.

Ortadoğu’daki Müslümanlar birbirleriyle savaşıyorlar… Filistinlileri nasıl görsünler? Üstelik Suud ve Mısır, neredeyse İsrail'le "kanka"!

Bengladeş’ten, Pakistan’dan, Afganistan’dan, Malezya’dan Filistin’i görmelerini beklemek hayal!

Bir tek Türkiye ve Kuveyt’ten ses geldi. Ama söylemle falan İsrail’i durdurmak ne mümkün?

Eylem lâzım! Ticarî ambargo, diplomatik ambargo gibi…

İsrail’in anlayacağı dil eylemdir!

 

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..