Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '09

 
Kategori
Haber
 

Katliamın ardından

Katliamın ardından
 

Yazık oldu çocuklarımıza, insanlarımıza.


Bu korkunç haberi Salı günü öğleye doğru Milliyet Gazetesi internet sitesinde gördüm. Yemyeşil bir kır yerinde yığılmış toprakları görünce görülmekte olan bir dava ile ilgili olarak kemik , delil saptaması için bir yerdeki mezarların açıldığını düşündüm ilk saniyede. Sonra haberi okuyunca kokunç vahşeti gördüm.

Eğer failler bulunmazsa bu korkunç vahşetin ilgisiz yerlere çekileceği gün gibi ortadaydı.

Akraba iki aile birbirinin kökünü neden kazır diye düşünürken yemyeşil köy arazisi geldi aklıma. Bu vahşette topraklara sahip olma arzusu yatıyordu bana göre. Bir aile tümüyle ortadan silinince topraklar akrabalarına kalmaz mı?

Aslında bu korkunç katliamın planlayıcıları bunu mu hesaplamışlar? Bugünkü haberlerden öğreniyoruz. Yazık olmuş o karnında bebesiyle ölen genç gelinlere de, yavrucukara da babalara,analara, dedelere, nenelere, en mutlu nişan gününde yaşamdan koparılan genç çifte hepsine tüm insanımıza yazık olmuş.

Allahtan rahmet dilemekten başka ne gelir elden?

Bir de düşündüklerimi paylaşabilirim.


Burada yine haberlerden bu katliamın planlandığını da öğreniyoruz. Haberli olsalardı acaba kadınlar engel olmazlar mıydı? Kapıları tutarak, kendi ölümlerini göze alarak buna mani olmak istemezler miydi? Hep söylüyoruz analarımız kadınlarımız töre yolunda pisipisine giden kadınlarımız diye yazılar yazıyor ağıtlar döküyoruz da cinayeti işleyen ailenin kadınları ne yaptı? Hiç sezinleyemediler mi?

Ya da erkeklerden hiç mi vicdanı olan yoktu? "Ne yapıyorsunuz siz ağalar" diye çıkmadı mı birisi ? Çıkamaz mı? Çıkmaz mı?

"Hepsini öldürün" tüyler ürpertici korkunç bir buyruk.


Bu olaydan kurumların, yetkililerin; yargının, kadastronun, televizyon kanallarının, milletvekillerinin ve bizlerin çıkarmakla zorunlu olduğumuz sonuçlar yok mudur?


Korucular devletin verdiği silahlarını akrabalarını öldürmek için kullanmışladır. Acaba bu olay ilk mi oluyor? Yoksa daha öncede uygulanan ve üstü başka taşlarla örtülen örnekleri var mı? Bu araştırılacak mı?


Kadastrolama işleri nasıl yapılmıştır? Bölgedeki halkın temsilcisi olan millet vekilleri uygulamadan ve sıkıntılardan ne kadar haberdardır?

İşlenen her cinayeti töre kılıfına sokmaktan da artık vazgeçmek gerektiği ortaya çıkmaktadır. Töre bir bahne konumuna gelmiştir.

Televizyonlardaki yayınların ve programların husumeti körüklemeyen, insana insan olduğunu , insanlığı hatırlatan, kültür birikimine katkı yapacak programlardan oluşması önemlidir.

Genel olarak tüm bölgelerimiz için söyleyecek olursak, millet vekillerinin de genel olarak seçildiği bölge insanın sorunlarına arka çıkarken sorunları yasalarla ilişkilendirmeleri gerekmektedir. Vekilleri yasalara saygısını görmek halkın da saygısını ve güvenini arttıracaktır.

Millet vekillerimizin sorunları yerinde saptayıp, yasal yoldan çözülmesi için gerekli gayreti de Meclis içersinde yasaları da yanlarına alarak göstermeleri, ülke insanının da kazanımını ve düşünsel seviye ve referanslarının yükselmesini sağlayacaktır.

Bu noktada Mecilis'imizin adı üzerinde vekillerin bölgelerindeki sorunları dile getirebilecekleri en önemli ortam olduğunu düşünüyorum. Bir vekil konuşurken, mikrofonun kürsüden sesinin kapatılabilmesi mekanizmasını, bu bağlamda bir modernlik, ileri bir teknoloji uygulaması olarak değil, fakat sorunların üstün körü dile getirilmesine bahaneler sağlayan bir uygulamaya yol açtığını düşünüyorum.

Yazık oldu insanlarımıza, ışıklar içinde yatsınlar.

foto. Milliyet internet sitesi

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..