Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Kavak Yelleri

Kavak Yelleri
 

k.y.


Son günlerde gündemde olan birçok dizi var. Gerçekten dizilerimiz eskiye kıyasla çok daha eğlenceli ve bir kaliteyi tutturabilmiş boyutta. Birçoğumuzun olduğu gibi bende bu dizilere uzak değilim.

Popülerliğini koruyan dizlilerden biri de kavak yelleri. Dizi başladığından beri sıkı bir takipçisi olmasamda diziyi gene hatlarıyla anlıyacak kadar bir bilgim var.Bu dizideki bir çok karakteri gerçekçi bulmamakla beraber, sanki gençlerimizin bir çoğunda aynı şeyler yaşanıyormuş gibi izlenim vermesinden de rahatsızım.
Günümüz şartlarında hangi genç dizideki ''Aslı'' karakteri gibi lise hayatı boyuncu aşk hayatını birinci plana alıp, bununla alakalı birçok sorunlar yaşayıp, çok az bir çalışmayla Tıp gibi bir bölüme ilk seferde girmeye hak kazanabiliyor?

Peki bu;üniversiteye girebilmek için çalışıp emek harcayan öğrencilere haksızlık, çalışmayanlar için ise kötü bir örnek değil midir? Edison, Einstein gibi üstün yetenekli insanlar bile bu isimlerini çok çalışarak elde etmiş, buluşlar elde edebilmişlerdir. Peki bu karakterler bu insanlardan daha mı dahi?bnce hayır değil.
Yani çalışmadan bir şeyleri ikinci plana almadan hayallerimize ulaşmak bu dizide gözüktüğü gibi pek de kolay değildir.

Dizideki gençlerin alkol kullanması ve bir çok aykırı davranışları ''gençlik dizisi'' diye anılan bu dizide, çok da iyi niyetli bulmamak lazım. Senaryo batıyı en negatif yönleriyle örnek almış bunu da gençlerimize göstermektedir.
Bu tarz gençlerin çok rağbet ettiği dizilerin; daha bilinçli bir şekilde oluştrulması düşüncesindeyim. Dizi daha ayakları yere basacak şekilde oluşturulmalı, gençlerin ufuklarını kirletmekten öte, hayal dünyalarını zenginleştirecek şekilde iyiye yöneltmelidir.

 
Toplam blog
: 2
: 433
Kayıt tarihi
: 09.01.08
 
 

İstanbul doğumluyum. Sakarya Üniversitesi Türk dili ve edebiyatı öğrencisiyim...