Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '11

 
Kategori
Mizah
 

Kaval sesi ve sanal avcı!

Kaval sesi ve sanal avcı!
 

www.videotubetc.com.jpg


“Bir zamanlar Çin’de Güney Chu kasabasında bambu kamışından yaptığı kavallarla muhtelif hayvanların seslerini taklit eden bir avcı yaşıyordu. Geyik sesini çıkarır ve “geyik” sesine gelen geyikleri avlardı. 

Bir gün yine kavalını çaldı, geyik sesi çıkardı. Kaval sesini işiten kurt, civarda geyiklerin bulunduğunu sanarak geldi. Kurttan korkan avcı, kaplanın kükremesini taklit etti. Kurt kaçtı fakat dağdan kaplan indi. Paniğe uğrayan avcı, ayının ulumasını taklit etti. Kaplan kaçtı ama ayı, kendi cinsinden birinin bulunduğunu sanarak geldi ve avcıdan başka kimseyi göremeyince avcıyla o tarihi buluşmayı yüzleşmeyi (!) gerçekleştirdi ve avcıyı bir güzel yedi. 

(Şu halde, bir insan kendi iç varlığını geliştirmeyi reddeder ve gelişmesi için dış güçlerden medet umarsa avcının akıbetine uğraması önlenemez.)” 

Efendim bir zamanlar seçmece sayfalara koşarak giden ve altına sayfa sahibinin nabzına göre mesaj bırakan bir adam vardı sanal âlemde. Onun gözünde daha çok yalnız olduğu hissini veren bayan okuryazarlar revaçtaydı. Her haliyle komik bir adam; videolarını çeken uyanık kendini hiç göstermemiş ama bu komik adamın şaklabanlıklarına kamuoyuna açık sanal pencereden, bir istişare toplantısında geniş yer vermişti! 

Komik adam nerde bir toplantı ve orada gözüne kestirdiği biri varsa o oradaydı! Asıl amacı sanal dostlukları gerçeğe dönüştürmek ve bundan azami faydalanmaktı! Özellikle bayan sanal bloggerler için hazırladığı komik sunuları vardı. “Benim ebem sağken, ohooo” diye söze başlar ve kendisinin kelebekler kadar özgür olduğunu ifade ederdi. Tabi ki bunu söylerken amacı kapsamı alanındaki bayan bloggerleri etkilemek ve “ben her türlü sosyal ilişkiye hazım” görüntüsü vermekti! 

Adamın niyeti, fikri, zikri zaten çok öncesinden bellidir, tabi koşarak gelen bayan bloggerlerde sütten çıkmış ak kaşık değiller, onların amacı da aşağı yukarı kısmen aynıdır. Tabi kimsenin bu doğal döngü içinde gelişen olaylara bir şey diyeceği yok, gayet normaldir. Anormal olan ise gerçeği kabul etmemekte direnmektir. 

Siz siz olun sanal ortamda kavalınızdan çıkan seslere dikkat edin sevgili arkadaşlar, yoksa adamı yerler :))) 

M.Talip Girgin 

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..