Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1435
 

Kavala kurabiyesi

Kavala kurabiyesi
 

http://www.turkiyeinternette.com/haber/9223-keklerpastalar-kavala-kurabiyesi.html

MALZEMELER

1 paket oda sıcaklığında erimiş margarin ya da tereyağı
3.5 ya da 4 bardak un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı badem içi
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çimdik tuz
Üzeri için ayrıca pudra şekeri

YAPILIŞI

Badem içi hariç diğer tüm malzemeler bir kapta iyice yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığını alıncaya kadar... Teflon tavada badem içi kavrulur ve yoğurulan hamura ilave edilir. Tekrar yoğurulur. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yarım ay şekli verilir. Dilerseniz bardak ağzı ile dilerseniz kalıpla bu şekli verebilirsiniz..Yağlanmış tepsiye dizilir. 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Hafif soğuduktan sonra bol pudra şekerine bulanır Çok güzel bir tadı olan bu kurabiyeyi çaylarınızla sevdiklerinize ikram edebilirsiniz

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Makedonya kültüründen güzel hoş görüntülü bir kurabiye tarifi vermişsiniz ki yapanıların şimdiden ellerine sağlık... benim bademle ilgili bir tereddütüm var ve bu yüzden size sormak istedim: Badem tane olarak mı konulacak yaksa öğütücüde biraz çekilip ya da havanda dövülüp mü eklenecek?...Bir de piyasada bademler daha ziyade kavrulmuş satılır...Bunu bir kez daha mı ,az da olsa kavurmak gerekir?.. Yoksa bu ilem, çiğ badem için mi geçerli?... bu güzel tarif için teşekkürlerimle. Dostça selamlarımla.

zeki etferat 
 12.03.2010 13:24
Cevap :
Merhaba.. Teşekkür ederim. Ben kavrulmamış baden alıp, onu havanda döverek kavurup yapıyorum ki, sanırım böyle olmalı. Bütün olarak denemedim...  12.03.2010 14:32
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 384
Toplam yorum
: 102
Toplam mesaj
: 22
Ort. okunma sayısı
: 1645
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster