- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kavala Kurabiyesi
Malzemeler
200 Gr Tereyağı
1 Su Bardağı Badem
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
250 Gr Un
Üzeri İçin;
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Yapılışı
Bademleri mutfak robotundan geçirip küçük parçalar haline getirin.
Bir tavada unun yarısını ve parçalanmış bademleri kavurun.
Unlu karışımın soğuması için bir kaba aktarın.
Soğuyan unlu karışımın üzerine pudra şekeri, tereyağı, kalan un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce yoğurun.
Güzelce yoğrulan hamuru merdane yardımıyla güzelce açın.
Açılan hamuru yarım ay şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Yarım ay şeklinde kesilen hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri 10 dakika soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Ahmet KARAGÖZLÜ