Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '20

 
Kategori
Beslenme
 

KAVUNLU-KARANFİLLİ DONDURMA

 

EVDE KAVUNLU-KARANFİLLİ PRATİK DONDURMA YAPIMI

 

 

 

Malzemeler :

2 su bardağına yakın kaymak, 1 su bardağı tam yağlı süt , 2 üçgen dilimi ezilmiş kavun , 20 tane iyice parçalanmış/ ezilmiş karanfil , 7-8 tane ( 1 çimdik )ince tuz . İsteğe bağlı servis aşamasında dondurma üzerine ceviz tozu serpilebilir .


 

Hazırlanışı :

1 bardak kaymağı bir tencereye dökün ; kavun ,tuz ve karanfili tencereye ekleyin. Karışımı orta ateşte 10 dakika kadar ısıtın. Ateşten alın ve kalan krema ve sütü ekleyin .. Tahta kaşıkla karıştırın.Karışım homojenize olunca blender yardımıyla kıvam alana kadar iyice çırpın .Tahta kaşıkla tekrar yavaş yavaş karıştırın . Sonra dondurmayı hava geçirmez bir kaba aktarın ve servise hazır olana kadar dondurucuya koyun.


 

Afiyet olsun ..


 

( yumurta yemeyen çocuklar için 1 adet yumurta sarısını blender yardımı ile iyice çırpın , ilk karışım 10 dk ısıtılıp ocaktan alındıktan sonra ortalama 170 derece sıcaklık olmalı ; çırpılmış yumurta sarısını da karışıma ekleyip işlemlere kaldığınız yerden aynı şekilde devam edebilirsiniz . Tatlıyı seven kişiler ilk malzemeleri ocağa koyarken1 tatlı kaşığı kadar bal malzemelere ekleyip ısıtma işlemine öyle başlayabilirler . Karıştırmak zor gelir kıvam tutturamam diyen kişiler ; ısıttıkları karışımı ocaktan aldıktan sonra 2 tatlı kaşığı sahlep veya 1 tatlı kaşığı irmik unu veya 1 tatlı kaşığı kavrulmuş mısır unu karışıma ekleyip kalan işlemlere öyle devam edebilirler . ) 

 

 
Toplam blog
: 35
: 107
Kayıt tarihi
: 03.12.14
 
 

Sağlıklı beslenme ve kişisel gelişimle ilgileniyorum ..