Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kavurma

Kavurma
 

Köy usulü, koyun etine iç yağı ve kuyruk yağı katılmış bir kavurmayı yemek gerçekten çok lezzetli oluyor, “Ağır olmaz mı ?” diye sorarsanız koyun etinin ne eti ne de yağı ağır oluyor. Dana eti için aynı şeyi söyleyemem ama koyun etinin vücutta hazmı son derece kolay oluyor. Bu kavurmayı yapmak için koyun etini, bir miktar iç yağını ve kavurma kokusu versin diye bir miktar kuyruk yağını kullanacağız.

Malzemeler:

Arzu ettiğiniz kadar koyun

İç yağı (etin üçte biri kadar)

Kuyruk yağı (Etin dörtte biri kadar)

Tuz (kaya tuzu veya deniz tuzu)

Çok az zeytinyağı ve karabiber (ikisi de arzuya göre)

Yapılışı:

Koyun etini ve iç yağını ufak parçalar halinde doğrarız. Kuyruk yağını büyük parçalar halinde doğrayın ki kavurmanın içinde belli olsun amaç kuyruk yağı yemek istemeyenler kolayca ayırabilsin. Isıtılmış tencereye önce etleri atarız ve tahta bir kaşıkla sürekli etlerin rengi dönene kadar karıştırırız sonra iç yağını ve kuyruk yağını koyarak etleri karıştırarak bir müddet daha kavururuz. Pişmeye yakın tuz ve arzu edilirse zeytinyağı ve baharat ilave ederiz, çok az su ilavesiyle ocağın altını kısarak etleri bir müddet daha pişirerek yumuşamasını sağlarız.

Yanında soğuk ayran ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..