Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Kayaaltı köylülerinin yaşam mücadelesi köylülerle jandarmayı karşı karşıya getirdi

Kayaaltı köylülerinin yaşam mücadelesi köylülerle jandarmayı karşı karşıya getirdi
 

Kayaaltı Köylülerinin Yaşam Mücadelesi: Baz istasyonuna direnişleri


Burdur’un Merkez Köyü Kayaaltı’nda Köylüler Baz İstasyonu Kurulmasına Karşı Toplu Direnişe Geçti

Burdur'un merkez köyü Kayaaltı köylüleri muhtarlarının önderliğinde, bir GSM şirketinin baz istasyonu kurma teşebbüsüne karşı direnişe geçti ve protesto gösterisi düzenledi.

Burdur'un merkez köylerinden Kayaaltı’nda baz istasyonu kurma girişiminde bulunan GSM firmasının yetkililerine ve işçilerine karşı köy halkı direnişe geçti ve protesto gösterisi düzenledi.

Daha önceden çeşitli GSM firmalarının baz istasyonlarının bulunduğu ve köy muhtarının belirttiğine göre kanser vakalarının arttığı ve ürünlerin eski verimini kaybettiği Kayaaltı köylüleri, bir GSM firmasınca baz istasyonun kurulacağı tepelik alanda toplanarak eylem yaptı. Baz istasyonunun kurulmasını istemeyen köy halkı, iş makinesinin çalışma yapmasını önüne geçerek engelledi.

İstasyon firması yetkilileri durumu jandarmaya haber verince olay yerine gelen jandarma ekipleri, köy halkını dağılmaları yönünde uyardı. Uyarılara rağmen dağılmayan köy halkı ile jandarma arasında arbede yaşandı. Bu sırada köy halkından Yunus Esen, kolundan ve sırtından yaralandı, bir kişi de fenalaştı. Yunus Esen, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Fenalaşan kişiye de olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti.

Köy halkının sağlığa zararlı olduğu belirtilen baz istasyonunun köye kurulmasını istemediğini kaydeden Kayaaltı Köyü Muhtarı Kadir Kalaycı yaptığı açıklamada, tepkilerine rağmen firmanın baz istasyonunu kurmada ısrar ettiğini belirterek, "köyümüze daha önce iki baz istasyonu kuruldu. Köyde çok sayıda kanser hastalığına yakalanan kişi var" diye konuştu.

Firmanın kararından vazgeçinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini bildiren

Kalaycı, “önceki baz istasyonları nedeniyle ürünlerimizden verim alamıyoruz. Bu nedenle baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz” şeklinde ifade etti.

Yaşanan arbededen sonra olay yerinden ayrılmayan köylüler iş makinesinin önünde oturarak eylemlerine devam etti.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..