Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

02 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Kayak merkezi

Kayak merkezi
 

Muğla/ Fethiye /Seki /Temel köyü Kayak sporunda atılım

Yakın bir zamanda tamamlanacak olan Eren Dağı Kayak Tesisleri, hem Fethiye’de turizmin 12 aya yayılması konusunda bir fırsat sağlayacak hem de kayak sporunda bölge adına önemli bir gelişim fırsatı olacak.

Kayak Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Mete Ay, Kardeniz Spor Turizm Ltd. Şti. Yetkilisi Kayak Antrenörü ve Milli Sporcu Şeref Elbil, Fethiye Tenis Kayak Dağcılık Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Fuat Yeşilova ve Turizmci-İşletmeci Günay Savaş; düzenledikleri basın açıklamasında Eren Dağı Kayak Tesisleri’nin açılışıyla birlikte hem turizm hem de sporsal faaliyetler yönünden zenginliğin artacağını kaydettiler.

İlk olarak açıklamada bulunan Kayak Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Mete Ay, “Eren Dağı’nın açılması, kayak sporunun gelişimi için bir şanstır. İlk olarak spor kulübü bünyesinde kayak şubesinin açılmasına karar verdik. Son 6 yılda Bursa bölgesinden bulduğumuz sporcularla kayak yarışlarına katılıyoruz. Şu anda 3 milli sporcumuz var ve birçok başarılı derecelerimiz bulunuyor” diyerek, “Yakın bir zamanda Eren Dağı açılıyor. Artık kendi sporcularımızı kendimiz yetiştirmek istiyor istiyoruz. Spor, alternatif turizme büyük katkı sağlıyor. Bölgeye de büyük faydası olacağını düşünüyoruz” dedi.

5 yıllık bir süreçte milli takım bazında gençler yetiştireceklerini ifade eden Kardeniz Spor Turizm Ltd. Şti. Yetkilisi Kayak Antrenörü ve Milli Sporcu Şeref Elbil, “Kayak sporunda başarıyı kısa zamanda yakalamak mümkün değildir. En az 5 yıl süre plan-program içerisinde yapılırsa, ülke genelindeki sporcularla yarışacak dereceye gelecektir. Büyük ihtimalle de milli takımda yer alanlarda olacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Turizmci-İşletmeci Günay Savaş da, “Fethiye’de turizm sezonu 6 ay. Kış dönemini boş olarak geçiriyoruz. Eren Dağı Kayak Tesisleri, hem gençlerimiz hem de bölgemiz açısından yararlı olacaktır” şeklinde konuştu. Fethiye Sarallar

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..