Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '18

 
Kategori
Siyaset
 

Kaybeden Hırçın Olur AKP Kazandığı Halde Hırçın, Kazanmasına Rağmen İstediğini Alamadı Galiba

Kaybeden Hırçın Olur AKP Kazandığı Halde Hırçın, Kazanmasına Rağmen İstediğini Alamadı Galiba
 

"SANDIKTA BERABERLERSE CENAZEDE DE OLACAKLAR"

Soylu, CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" diye konuştu.(internet)

Muhalefetin ve özellikle CHP’nin seçim öncesi sözleri nedeniyle AKP’ye göre PKK’ya destek veren HDP’nin barajı geçmek için desteklendiği iddia edilerek CHP sorumlu tutuldu.

Böyle bir şey belki olmuştur (Bir kısım CHP’li seçmen barajı geçsin diye HDP’ ye oy vermiştir) ama ispat edemiyorsanız suçlayamazsınız da.

Batıdaki büyük şehirlerde HDP’nin yüksek oy alması örnek gösteriliyor da İstanbul’da İzmir’de zaten tabanı var bu partinin. MHP’nin Öcalan’ın memleketinde 81 bin oyu mu var, bunun da bir açıklaması olması lazım. AKP de MHP’yi mi destekledi diyeceğiz?

AKP HDP’nin barajı geçmesini hazmedememiş görünüyor. Doğrusu eğer denildiği gibi PKK’yı destekliyorsa bence de baraj dışı kalsın.

İşin başka bir yönü HDP barajı geçemeseydi AKP tek başına iktidardı. İçişleri bakanının sert siyaseti teröre destek verilmesine bağlanıyor ama bu dediğimiz gerçekleşmediği için de olabilir. Hiç kazanmasalardı, 600 vekilin hepsini size verselerdi!

Yani bilemiyoruz teröre destek verildiği için mi yoksa AKP’nin hesapları bozulduğu için mi?

AKP seçimi kazanmasını MHP’ye borçlu. Değilse ne meclisi ne de cumhurbaşkanlığını alamayabilirdi. AKP dışındaki sayı 305. MHP bir yan çizse AKP’ye güle güle! Yani çok da böyle büyük dağları ben yarattım durumu yok. Üstelik 7 puan da düşmüşsün!

Öte yandan CHP’nin hani AKP kazanmasın diye HDP’nin barajı aşmasını istemesi çok normal, iktidar kavgası bu.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..