Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '19

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kaybetme Korkusunun Bedeli

Aşk;

Bu kelime hemen hemen hepimizin başından iyi veya kötü izlenimler ile geçmiştir. Bazılarımız uğrunda ağır bedeller öder, bazılarımız bulutların üzerinde uçar. Flört zamanında çok güzel giden bir ilişki zaman içinde neden bozulur, neden bu ilişkiler acımasız ve hakaretler ile biter? Bunun en büyük etkenlerden biri yanlış flört etmekten geçmektedir.

Karşı cinsten sevdikleri insan ile duygusal olarak karşılıklı bağ kurulduğunda her sey çok güzeldir, sevmek kadar sevilmeninde kattığı mutluluk insana her konuda pozitif yaşam imkanı sağlar. Artık onlar için sorun yoktur bu hayatta, her şey ama her şey çok güzeldir. Haftalar, Aylar hatta Yıllar geçer sonunda mutlu sona adım atarlar. İlk zamanlar güzel geçer lakin zaman içinde anlaşmazlıklar başlar. Flört zamanında tanıdıkları kişi gitmiş bambaşka biri gelmiştir. Ya da öyle denir. Aslında gelen başka biri değildir, veya değişim olmamıştır. Olan tek şey yanlış Flört döneminin yerine artık kaybetme korkusunun daha aza indiği aynı ev içindeki birliktelik başlamıştır. Nasıl mı?

Flört zamanında genel olarak sevdiğimiz insanı kaybetmekten korkarız ve bize ters gelen kusur yada hoşlanmadığımız hareketlerini görmezden geliriz. Ne olacak canım bu her kadında olan bir şey yada her erkek böyle bunun için onu kaybedemem deriz. Örneğin bir mekanda kadın yüksek ses ile güler yüksekten kastım anlaşılmıştır veya bir mağazada birlikte saatlerce geçen ama sonunda hiçbir şey beğenilmeden kaybedilen vakit her erkeği deli eder ama sevdiği kadını kaybetmekten korktuğu için susar ve gülücükler ile ilişkisini devam ettirir. Kadın tarafından ise Flört zamanı Futbol başta olmak üzere, halı saha maçları, kendisinden daha çok arkadaşları ile geçen zamanları bunlara eklenecek bir çok şeyi beğenmezler ama kaybetme korkusu ile bunu dile getirmezler getirselerde daha çok alttan alan ve karşı tarafa taviz veren hareketler ile ilişkiyi devam ettirirler. Her iki tarafında bu tavizkar davranışları yanlış bir flört olup gelecekteki sorunları paspas altı etmekten ileri gitmemektedir.

Evlenip aynı çatı altına girdikten sonra, her aile içinde olduğu gibi kaybetme korkusu azalır yerine hesap sorma, bu yaptığın yanlış, bunları düzelt demeye, flört zamanında diyemedikleri, hoşlanmadıkları ne varsa  zamanla dökmeye başlarlar. Karşı taraf bir susar iki susar, ama bir an gelir mutlak cevabı verir. "ben değişmedim hep böyledim" buna cevapta "ben seni hiç tanımamışım" olur ve geriye işine gelirseler başlar. işte ipler burda kopar.

Aslında birbirlerini tanıyorlardı, tanımadıkları içlerindeki kaybetme korkusuydu onunla yüzleşemedikleri için bugün hakaretler, ağza alınmayacak laflar ile kaçınılmaz son yaşanır . AYRILIK , suçlu kim garibim AŞK..

 

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..