Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Kaybetmeden ders çıkardık

Kaybetmeden ders çıkardık
 

Hiç bir takım yoktur ki tüm maçlarını çok rahat kazansın. Fenerbahçe, öyle kötü bir ilk yarı geçirmiş ki, şöyle rahat bir nefes alacak vakti yok. Tüm kredileri ilk yarıda tükenmiş. Puan kaybına tahammülü yok tabiri, Fenerbahçe'nin bu sezonu için söylenmiş olsa gerek. 

İlk yarının son maçı Sivas galibiyetini saymazsak eğer; ikinci yarının 13. maçı bu akşam oynanmış. 

13 maçın karnesi: 12 galibiyet 1 beraberlik, mağlubiyet yok. Atılan gol 31, kalede görülen 10 gol. 

İlk yarının karnesi: 10 galibiyet 3 beraberlik 4 mağlubiyet. Atılan gol 40, kalede görülen 21 gol. 

Böyle bir tempoyu sezon başından bu yana yakalayabilmiş olsanız, şu kalan maçlarımızı sadece formalite icabı oynuyor olurduk. 

Fenerbahçe, bir kaç hafta öncesinde Konya maçında yaşadığı benzer rehaveti, konsantrasyon eksikliğini yine düşme potasında bulunan ve canını dişine takmaktan başka çıkarı olmayan bir takıma karşı yaşadı. Ancak bu seferki rakibi öyle sahasına kapanıp da kontra ataktan avlarım düşüncesine sahip bir takım değil, tamamen oyunu kendi yapısına göre forse eden, ileri oynayan bir takım. 

Lugano, Yobo ve Volkan'ın dağınıklığı, takımın bu akşamki görüntüsünün özetiydi. Emre'nin jeneriklik golüne rağmen 3-1 geriye düşmek ve bu umutsuzluktan, kaptanın dümeni eline almasıyla kurtulmak. İkinci yarıda geriye düşülen tüm maçları almak. Bu bir direniştir. Son haftaların stresine, rakip oyuncuların baskısına, eleştiriye... başarıyı hüsrana dönüştürebilecek herşeye. Son dakika kayıplarını sıkça yaşamış bir takımın, tekrarı yaşanır mı kaygısına dahi direniştir. 

Fenerbahçe, bu akşam, oynamadan kazanılamayacağını ve kaybetmeden bir maçtan ders çıkarılabileceğini görmüştür. Hatta bunu saha içinde, son yarım saatte "biz ne yapıyoruz" diyerek silkelendiği bir maçı yaşamıştır. Bu mucizevi akşam Güiza'ya bile yeniden doğuş fırsatını çok görmemiştir. 

Son 4 haftada neler yaşanır, neler kazanılır, neler kaybedilir bilinmez ama bildiğim tek şey varsa, o da Fenerbahçe'nin 3 puan alsın almasın, şampiyon olsun ya da olmasın, buraya hakederek gelmiş olduğudur. 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..