Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kaybetmek için doğanlar

Kaybetmek için doğanlar
 

Başarılı olmak kadar kaybetmek de kolay olmuyor!. Elinizde olanları kaybedince başardığınızı anlıyorsunuz ve çok az insan bunu tekrar kazanmak için çaba gösteriyor. Başarıyı yakalamak tekrar başarılı olmak için bedel ödemeye hazır mısınız?
Hayat da herkes başarıyı yakalamak, istediği gibi bir hayat yaşamak ister. Yada hayatı boyunca başarılı olamayacağına inanır. Kabuğundan çıkmaz ve olduğu yerde adım atmadan başarılı olmak ister. Peki nedir bu başarı?
Başarı nedir sorusuna kişiden kişiye farklı cevaplar almak mümkündür. Başarı, kurduğunuz HAYALLER İLE BAŞLAYAN, hayatınızda koyduğunuz HEDEFLER ile şekillenen ve bunu hayata geçirecek İSTEKLER ile ateşlenen ve sonucunda sizi HAYALLERİNİZİN olduğu yere götüren bir davranış şeklidir.
Başarıyı yakalamak için % 20 çalışmak yeterli olmaz. Kendinizi tamamen bu hedef doğrultusunda odaklamanız ve gerçekçi PLANLAR yaparak yolunuza devam etmeniz gerekir.
Başarılı olmuş bütün insanların ortak noktası gerçekçi PLANLAR yapmakla başlıyor ve bunu azim ve sabırla sonuna kadar götürmek ile oluşuyor.
Şimdi aynada kendinize bakın! Gerçekten başarılı olmak istiyor musunuz?
Kendinizi çaresiz hissettiğiniz zamanlar olacak. Çıkmaz sokaklarınız ve gücünüzün tükendiği anlar olacak! Bunlara hazır mısınız?
Disiplinli olmaya kendi emirlerinizi kendiniz uygulamaya hazır mısınız?
Unutmayın! Hayatınızda mutlaka başarılı olduğunuz bir öykünüz vardır. Başarılı olduğunuz durumu bir önceki başarısızlığınız ile öğrendiniz. BAŞARILI OLMAK ÖĞRENİLEBİLİR  bir durumdur. Öğrenmek için hazır mısınız?
Bu soruları kendinize sordukça yapmanız gerekenler aklınızda bir lamba misali gözünüzün önüne gelmye başlayacaktır. Bunlar PLANLARINIZ halinde yazıp uygulamaya başlarsanız BAŞARIYI yakalarsınız!
Kısa boylu ve zayıf bir genç yanında duran uzun boylu ve iri yapılı kuzenine dönerek “ben senin yerinde olsam, dünya ağır siklet boks şampiyonu olurdum” dedi.

Bunu duyan kuzeni dönerek şu cevabı verdi: “Seni dünya hafif siklet boks şampiyonu olmaktan alıkoyan ne?”

Hepimizin, fıkradaki genç gibi, kendi şartlarımızda elimizden gelenin en iyisini yapmak yerine, “başkalarının yerinde olsaydık” neler yapacağımıza odaklandığımız zamanlar olmuştur. Bizi böyle düşünmeye yönlendiren nedir?

Başarmak istediğiniz bir hedefi düşünün. Bu hedef ayda 3 kitap okumak, sigarayı bırakmak, aylık faaliyetlerinizi raporlamak ya da üniversite sınavını kazanmak olabilir. Hedefinize ulaşabilmek için neler yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Bu yapmanız gerekenleri niçin yapmanız gerektiğini de biliyorsunuz. Isterseniz nereden başlayabileceğinizi ve işleri nasıl yapabileceğinizi de biliyorsunuz. Yapmamakla neler kaybettiğinizi, yaparsanız neler kazanacağınızı da biliyorsunuz. O işi yapmayı istediğinizi de düşünüyorsunuz. Ama yine de yapmıyorsunuz. Bir türlü ilk adımı atamıyor, eyleme geçemiyorsunuz. Ya da eyleme geçtikten sonra yarı yoldan vazgeçiyorsunuz.

Hiç düşündünüz mü; sizi durduran ne?
Kendinizi dinleyin cevabı bulacaksanız…
Bulamadığınız cevaplar için c.soykok@gmail.com adresinde sorularınızı iletin.

 
Toplam blog
: 70
: 1658
Kayıt tarihi
: 06.08.12
 
 

Psikoterapist / Hipnoterapist - Yüz ve Vücut Dili Analisti - Yazar - Gezgin ..