Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '10

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Kayık kabak /hafif, lezzetli, sunumu şık...

Kayık kabak /hafif, lezzetli, sunumu şık...
 

Kayık kabak/Baharda yenebilecek en hafif en lezzetli yemek...

Malzemeler...

Kabağın iç malzemesi;

Ben, resimde görülen kabakları iki kilodan yaptım; misafirim kalabalık olacağı için 20 adet kayık çıktı.

Domates, Kırmızı, Yeşil biber bir-kaçar adet,
Maydanoz, sarmısak, iki havuç ve kabağın höşülü:))) yani iç kısmı. Zayi etmek yok arkadaşlar...

Kabağı iyice yıkayıp, yukardan aşağı boydan boya iki yanı kayık olacak şekilde kesip, içini oyun, höşülü, hüüp çöpe atmak yok, ayırıyorsunuz. Sonra kaynar suya atıp tuz iavesiyle 5-6 dk haşlıyorsunuz. Haşlanan kabakları fırın tepsisine dizip, oradan ayrılıyorsunuz.

Diğer tarafta;

Soğanı sarmısağı fındık yağında kavurup üzerine minik minik (kesinlikle minik hele ki höşüller ince ince kıyın) doğradığımız bütün sebze ailesini koyup, kavurmaya bırakıyorsunuz. Kavrulunca baharatını , tuzunu ve maydanozunu/isterseniz dereotunu koyup karıştırıp bir kenara atıyorsunuz.

Onlar bekleme alemindeyken;

Beşamel sos;

2-3 kaşık margarini eritip, 3 kaşık unu koyuyorsunuz, kavuruyorsunuz, taaaaa ki, unun kenarından kenarından iç taraf kıvrılmaya başlaması, ara ara çatlama yapmasına kadar. Sonra soğuk sütü azar azar, ölçüyü unuttum değil mi? 2, 5 bardak sütü yediriyorsunuz amannn dikkat! un topaklanmasın, hoş topaklandıysa da endişeye mahal yok! kepçenin dış kenarı ile tencerenin kenarına kenarına sürterek açıyorsunuz. Hoş kıvamlı oldu mu? oldu! üzerine karabiberini ekip onu da bırakıp bir kenara ayrılıyorsunuz.

Kaşar Peynir;

Marketten alınan kaşarı rendeliyorsunuz ve başlıyorsunuz.

Fırın tepsisinde duran kabakların içine, önce sebze ailesi, sonra beşamel ailesi, en sonunda da kaşar ailesi konuldu mu? tamamdır!

180'de duran fırına verip kaşar eriyip resimdeki gibi kızarınca alıyorsunuz.i

Not: Kabak ailesini akşamdan hazırladım sabah misafir gelmesine yakın fırına verdim. Gün'e misafir ağırlayanlara duyrulur.

Not1: Ben bu seferlik tadamadım ama herkesin puanı 100'dü...

Not2: Hafifti, basitti, doyurucuydu.

Not3: Ana yemek olarak hazırlayıp, yanına pilav, cacık flörtünü ekleyerek bir öğün hazırlaya bilirsiniz.

Not4: Tavuk etli ve kıymalı olarakta hazırlanabilir.

 
Toplam blog
: 359
: 1593
Kayıt tarihi
: 29.11.06
 
 

Deli-dolu, akıllı,  yalandan yere çamura yatan, normal değerlerde zekalı, esprili, şakacı, kendin..