Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '15

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Kayısı marmelatı ve kayısının yararları

Kayısı marmelatı ve kayısının yararları
 

GÖRSEL NETTEN ALINTI


Fethiye’deki evimin bahçesinde bulunan kocaman kaysı ağacının gölgesinde oturuyorum. Bu sene pek kaysı vermemiş ama yine de biraz da olsa üzerindeki kaysıları topaldım kaysı marmeladı yapacağım.

Kayısının yararlarından kısaca bahsedeceğim: Cilt güzelliğinin en doğal reçetesidir. Aynı zamanda birçok hastalığın en etkili ilacı olarak da görev yapmaktadır. A, B, C, P vitaminlerini bünyesinde barındırır. Kurusu, tazesi, meyve suyu gibi oluşumlarının her biri cilde ve vücuda olumlu katkı sağlamaktadır. Vitamin ve mineral açısından zengindir.  Yüksek dozda demir, kalsiyum, fosfor ve magnezyum içerir. Vücutta biriken zararlı maddeleri dışarı atmakta etkin olan meyve, aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Bu da cildinizin daha pürüzsüz ve sağlıklı olmasına katkı sağlamaktadır. Uzmanlar özellikle gelişme çağında olan çocukların, zihinsel ve bedensel gelişimi için mutlaka tüketmelerini önermektedir.  Kayısının, reçeli, kompostosu, kurutulmuşu, meyve suyu, çekirdeği ve tazesini tüketmek mümkündür. Vücut yorgunluğunu sonlandıran ve zinde kalmayı sağlayan meyve, bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Kalp ve şeker hastalıklarına iyi gelmektedir. Kanserden koruyan ve özellikle cilt kanserine karşı önlem almanızı sağlayan kayısı, cinsel gücü de artırmaktadır. Kansızlığı önlemede ve tedavi etmekte başarılıdır. Mide ülserine ve hemoroit problemlere çözüm bulmaktadır. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlık sorunundan kurtarır. Çocukların kemik ve kas gelişimine büyük fayda sağlar. Karaciğerin hasar gören yerlerinin tamirini yapar. Tansiyon ve kolesterol düşürmede etkilidir.

 

KAYISI MARMELATI

1 Kg taze kaysı yıkanır çekirdekleri çıkartılır ve bir tencereye konur içine 2 su bardağı toz şeker konularak karıştırılır ve bir müddet bekletilir. Yanan ocağa konur kaynamaya başlayınca ocaktan alınır soğuduktan sonra blenderden geçirilir süzgeç yardımı ile posaları alınır, tekrar ocağa konur. Kaynayan karışımın üstündeki köpük alınır. Yarım limon sıkılır tekrar 5 dakika kaynatılarak altı kapatılır.

 

NAHİDE ÇELEBİ.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..