- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kayısı marmelatı
kaysı marmelatı (görsel netten alıntı)
Fethiye’de bahçemdeki kaysı ağacında çok güzel kasılar oldu. Dallar yerlere kadar eğilmişti. Eşim merdivene çıkarak topladı. Bir kısmını komşularımıza verdik, ne de olmasa göz hakkı vardı. Kalan Kaysıları güzelce yıkayıp çekirdeklerini ayıkladık. Ve güzel bir kaysı marmeladı yaptık.
YAPILIŞI:
1 kg kaysı blenderden çekilir, tencereye konur. Üzerine 1 kg şeker eklenir, bir müddet bekletildikten sonra ocağa konur. Devamlı karıştırılır, sulanınca yarım limon sıkılır, karıştırmaya devam edilir. Kıvama gelince ocağın altı kapatılır. Hafif soğuyunca kavanozun ağzı kapatılarak ters çevrilir. Soğuyunca kadar ters olarak bırakılır. Soğuyunca çevrilir. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ