- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kayısılı tart
Kayısılı Tart
MALZEMELER:
Hamur için
250 gr erimiş margarin veya o ölçüde tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kadar portakal kabuğu rendesi
5 su bardağı Un
Üzeri İçin pudra şekeri
İç malzeme
250-300 gr. Kuru kayısı (Açma)
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Öncelikle kayısıları yıkayarak suyla birlikte pişirin. Kaynama başladıktan sonra kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin. Gerekirse su ilavesi yapın. Şekeri ekleyip 5-6 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğumaya bırakın.
Yoğurt, sıvı yağ, erimiş tereyağı, şeker, vanilya portakal kabuğu rendesini çukur bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Katı olmayan ama elde şekil verebileceğiniz yumuşaklıkta bir hamur elde etmelisiniz. İki parçaya bölerek bir tanesini yağlamış olduğunuz fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. Pişmiş olan kayısıyı hamurun her tarafına gelecek şekilde yayın. Kalan hamuru küçük parçalar şeklinde elinize alarak inceltin ve tüm kayısılı harcın üzerini örtecek şekilde parça parça kapatın. 200 derecede üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra bol pudra şekeri ile süslenerek ince dilimler halinde servise sunulur. Afiyet olsun.