Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

Kayıt Dışı O Filmden Etkilendi mi

Kayıt Dışı O Filmden Etkilendi mi
 

Bakalım siz benzettiniz mi?


Beni takip edenlerin bildiği üzere benim dizi ve sinemada sevdiğim türler: polisiye- macera- aksiyon filmleri. Ne yapayım elde değil kaliteli çekilmiş, kuvvetli senaryosu olan bu tür filmleri hiç kaçırmam. Ayrıca Kayıt Dışı dizisinin başarılı olacağını daha başlamadan söyleyenlerdenim. Tek bir kare seyretmeden; genel öykü, oyuncu kadrosu, senaryo ve yönetmen benim bu dizi için yeterince aksiyon almamı sağlamıştı. Şimdi vazgeçip, yön değiştirmeyeceğim, öncelikle bunu bilmenizi istedim.

Kayıt Dışı, senaryosu bana hep tanıdık bir filmi hatırlattı durdu. İçindeki bazı motifler hep bana bir filmi çağrıştırdı. Düşününce de o filmin etkisi altında olduğuna emin oldum. Dikkatinizi çekerim bu bir uyarlama değil, esinlenmedir. (yada ben iyi niyetliyim!)

Peki, o film hangisi?

Kingsman : The Secret Servis/ Gizli Servis

Bu film aksiyon-macera kategorisinin en büyüklerinden biridir. 2014 tarihinde vizyona giren sinema filmi Eggsy adlı bir delikanlının Terzi dükkanından gizli servise girişine anlatan fantastik bir aksiyon filmidir. Şimdi bu filmin 2.si vizyona girdi Kingsman: Golden Circel/ Altın Çember izlemek için sabırsızlanıyorum.

Bu sinema filmin yapımcıları:  20th Century Fox, Marv Films, TSG Entertainment

Şimdi diyelim ki bu proje aslında bir uyarlama…

Sonuç “yapamazsınız!” inlemeleri ile dolu bir sürü bağrış çağrış, sonra ilk bölüm bir feryat, 2 ya da üçüncü bölüm, diziye mutlak teslimiyet.

Diyelim ki bu bir esinlenme…

Sonuç ”Yok canım neresi benziyor, bu proje ile ne alakası var?” yine bir sürü red ediş ve tantana…

Dikkat edin, alıntı- çalıntı diye de hiçbir tanım kullanmadım!

Senarist olmak, bir şeyler yazmak eşittir çok okumak ve çok seyretmekten geçiyor. Haliyle esinlenmiş olunabilir! Öyle vahi olarak bir proje aklınıza gelmez, bir yerlerden uyanış olur ve yaparsınız. “İlk ben yaptım!” dediğinizde size sorarlar “Elektriği mi keşfettin” diye. İnsan bu fikir, fikri üretir.

Zaten diyelim ki Kingsman uyarlaması yapacağız sinema filminin bazı sert unsurlarını senaryondan çıkartacağız. (kan gövdeyi götürüyor, anne de zavallı falan)  Bir de çıkarttık diye dillere düşeceğiz. Diyelim ki o işi de halettik nasıl yapalım bizim Kingsman’i yapacak bütçemiz, teknik donanımımız yetmez! Siz boş vaktinizde bir seyredin, ondan sonra konuşalım bu konuyu. Benim ki paranoya değil, canım ucundan acıcık, ya da bir dal almışlarsa ne olmuş? Keşke net bir açıklama gelse de hepimiz rahatlasak, ama unutmayın siz bir izleyin Kingsman’i, sonra da senarist olduğunuzu hayal edin, bakalım nasıl bir dönüşüm yapardınız? Ne olursa olsun Kayıt Dışı güzel bir dizi ve sürükleyici, ben izlemeye devam edeceğim!

Hayatta devam edeceğiniz yolu seçebilmeniz dileği ile…

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..