Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

Kayıt Dışı Pazartesi Zirvesini Kapmaya Geliyor

Kayıt Dışı Pazartesi Zirvesini Kapmaya Geliyor
 

Diziler için karışık günlerden biri pazartesidir. İlk iş ve okul günü sonrası koltuklarına kurulan ev halkı o günün dizisini seçer. İnanınki bütün sezonda o diziyi izler. Çok nadir bir diziden vazgeçip bir başkasını takibe alır. Yani okulların açılması ile havalar kötüleşene kadar da bu reyting oranları çok az değişir ( spor karşılaşması olmazsa) ve kalıcı bir profil verir.

Bir de en büyük yanılgı vardır ki bu reyting oranlarını etkiler, o da devam eden bir dizinin sezona geç başlamasıdır. Şuanda Vatanım Sensin dizisi yayın günü ve saatini açıklamadığı gibi daha yeni sezon çekimlerine de 25 Eylül’de başlayacak. Vatanım Sensin’in yayın günü zaten Pazartesi olmaz!

Star Tv’nin ve Kanal D’nin Pazartesi projeleri benzer işler, bol aksiyon ve çatışma yani erkek egemen diziler. Şimdi bir yeni dizi başlıyor Fox Tv’de Kayıt Dışı. Kayıt Dışı dizisine bakınca o da erkek egemen görünüyor. Ama tanıtımına, afişlerine bakarsanız içinde aşk var hem de açık açık görüyoruz. Diğerleri gibi kadınları afişin bir yerlerine sıkıştırmayan bir yapım bu…Afişin bir dizi için önemi çok büyük, çünkü seyirci buradan dizinin gideceği yolu okur. Böylece sadece başrol ile değil genel senaryo için de bir fikre varır.

Şimdi bir bakın Star Tv Söz dizisi, Kanal D İsimsizler dizisi afişlerine bu kadar testosteron kokusu arasında ancak savaş çıkar. Oysa Kayıt Dışı afişinde evet karanlık bir şeyler var, fazla güce sahip bir erkek karakterimizin de olduğu afiş odağında kesin. Ama iki kadın ki bunlar bir erkeğin aşkı için gözlerini karartacaklar gibi geliyor. Yani afişte bile 1-0 önde başlıyor.

Kadın izleyici kitlesini de çekiyor olması Kayıt Dışı dizisinin reytingde fark yaratacağını gösteriyor. Tabiî ki bilinmez ama sanki bunun için özel çalışılmış gibi… Ayrıca Cevdet Mercan’ın Kayıt Dışı dizisinin yönetmen koltuğunda oturduğunu ve tasarımcı olarak da işe el attığını hepimiz biliyoruz. Yani hızlı sahneler, alışılmadık detaylar, Hollywod vari kurgu ( hatırlatmak için Paramparça dizisini örnek vermeliyim imza/ Cevdet Mercan sanırım bu yeter) oldukça uğraşılmış bir iş.

Bence Pazartesinin tek hakimi olmak için Kayıt Dışı sahne alacak ve…

Bekleyip göreceğiz!

Hayatta farkınızı hissettirmeniz dileği ile…

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..