Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '15

 
Kategori
Eğitim
 

Kayıt için üniversiteye gitmeye gerek kalmayacak!

Kayıt için üniversiteye gitmeye gerek kalmayacak!
 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), devlete ait bütün üniversitelerde e-kayıt uygulamasına geçildiğini duyurdu. YÖK, e-kayıt sistemini ilk defa geçen yıl 32 devlet üniversitesinde uygulamıştı. Bu yılsa 106 devlet üniversitesinin tamamında e-kayıt ile üniversiteye gitmeden kayıt yapılabilecek.

Bu yıl devlete ait yükseköğretim kurumlarına yerleşen adaylar, e-devlet uygulaması olan turkiye.gov.tr adresinden üniversite kayıtlarını yapabilecek. E-devlet şifresi bulunmayan adaylar, PTT şubelerinden e-devlet şifresi edinebiliyor. Yetenek sınavı ile yerleştirme yapılan programlar ile sağlık raporu, heyet raporu gibi belgelerin çıkartılması gereken programların kayıtları elektronik ortamda yapılamayacak. Bu programların kaydı için yine üniversiteye gitmesi gerekecek. Bu tür programların dışındaki yaklaşık 600 bin aday, üniversite kaydını turkiye.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilecek.

Üniversite programlarına yerleşen adaylar, e-kayıt yaptırdıklarında kayıt için tekrar üniversiteye gitmeleri gerekmeyecek. Ancak e-kayıt bir zorunluluk değil. İstayan adaylar da e-kayıt yerine üniversiteye giderek de kaydını gerçekleştirebilecek.

YÖK, bir sonraki yıl e-kayıt uygulamasına vakıf üniversitelerini de katmayı planlıyor. Bu da gerçekleştiğinde üniversite kaydı zahmet ve külfet olmaktan büyük oranda çıkacak. Üniversite E-Kayıt uygulaması adayların yerleşme dönemindeki sıkıntılarını da azaltmış olacak. Ne diyelim; adaylarımıza şimdidedn hayırlı olsun.

Sinan ÇAĞIRAN - Psikolojik Danışman
facebook.com/sinancagiran
twitter.com/scagiran - facebook.com/scagiran
 
 
Toplam blog
: 157
: 12370
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

1996-2000 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, Psikolojik Danış..