Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '14

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Kayıtdışı ekonomi ile mücadelede elektronik uygulamaların etkisi

Kayıtdışı ekonomi ile mücadelede elektronik uygulamaların etkisi
 

Maliye Bakanlığı Ocak-Mart ayları aralığında 15.7 milyon e-beyanname alırken, sisteme dakikada 2 bin giriş yapıldı ve beyannamelerin yüzde 99’u “e ortamdan” geldi.

Son yıllarda teknolojinin ilerlemesiyle birlikte elektronik uygulamalara önem verilmesi, hem mükelleflerin iş yükünü azaltmış olacak, hem de verimliliği artıracaktır.

Kayıtdışılılıkla mücadele de etkin bir denetim mekanizmasını oluşturmak için söz konusu elektronik uygulamalarını Maliye Bakanlığı her geçen gün arttırıyor.

Kayıtdışılılıkla mücadele de etkin bir denetim mekanizmasını oluşturmak için ''e-beyanname'' sistemi büyük ölçüde önemlidir.

Ancak elektronik beyanname sistemini kullanan mükellefler kayıtlı mükellefler, kayıtdışı ekonomi ile mücadelede önemli olan kayıtlı olmayan mükellefleri ve kayıtlı olupta kayıtdışı bırakılan gelirleri kayıtlı ekonomiye kazandırmaktır.

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele de yeni dönem mi başlıyor? Makalemde de belirttiğim üzere ka­çak akaryakıt ve si­ga­ra­dan dolayı yıllık 7.5 milyar liraya dayanan kaybı (kayıt dışı ekonomi gelirlerini) elektronik beyanname sistemi içine aldığımızda kayıtdışılıkla mücadele de etkinlik daha da artacaktır.

Yeni dönemde Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadelede, kayıtlı ekonomiye geçişin sağlanması hedefleniyor ve kayıt dışı ekonominin düşürülmesi amaçlanıyorsa elbette elektronik uygulamalara önem verilmek zorundadır. Ancak kayıtdışı ekonomi ile mücadele de elektronik uygulamaların etkisi tüm kamu kuruluşları arasında bir işbirliği sağlanarak mümkündür.

 

 
Toplam blog
: 77
: 603
Kayıt tarihi
: 28.12.12
 
 

Lisans, Serbest, Mesleki konular ve mevzuat değişiklikleri  ''İnsanın en büyüğü, en yüksek mevkid..