Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '18

 
Kategori
Güncel
 

Kayıtsızlık, Vurdumduymazlık, Ne Dersen O Artık(!)

İnsanımızın, bir başkasının hayatına olan ilgisi, beni hep düşündürmüştür…

Sıradan normal bir kişinin, gündelik yaşam mücadelesi içindeki bir kişinin, popstar insanların yaşamlarına meyyal olması, sanatçı dediğimiz -hâlbuki “sanatçılık” öyle kolayca alınabilecek bir paye de değil- kişilerin “özel hayatlarını” merak etmeleri, tabiri caizse özel yaşamlarını didik didik etmeleri, beni feci şekilde düşündürmüş; düşündürdüğü kadar da üzmüştür.

* * *

Sanki başka yapacak hiçbir işimiz yok; gündüz-gece tv karşısında veya nette, “ilgiyle takip” ettiğimiz o çok muhterem insanların özel yaşamlarına dalıp gideriz. Aslında çok mu önemlidir, bir ünlünün kimle kaçamak yaptığı ya da yeni bir aşk’a yelken açtığı?! Neden, ilgimizi bu raddede ünlü diyebileceğimiz kişilerin yaşamlarına raptetmekteyiz?

Acaba, bugün hangimizin merakı içindedir, bizden uzaklarda bir yerlerde insanların yiyecek yemek bulamaması ve karınlarını doyurmak için “ot yedikleri”!

Evet, bugün YEMEN’DE insanlar yiyecek yemek bulamamaktan ötürü ot yiyor; bizim sıradan insanlarımızın ilgisi ise her nedense vicdan ağırlıklı konulara yönelemiyor.

Pek tabii ki açlık, işsizlik, yoksulluk, yoksunluk…

Ama, işte sadece haber bültenlerinde ve gazetelerin kıyıbucaklarında yer bulabiliyorlar.

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..