Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

KAYMAK LAZIM!

KAYMAK LAZIM!
 

KAYMAK LAZIM!


Son günlerde listeleri alt üst ediyor Ankaralı Turgut’un bu şarkısı, tam uymuş valla memleketin haline. Gerçi bakıyorum da vekilden çok vatandaşa kaymak lazım gibi. En çok yorulan, vergi zulmü altında ezilen, iş bulsa karşılığını alamayan, zaten iş filan da bulamayan, mevcut işinden atılan… Anlayacağınız vatandaşa kaymak lazım, bunca sıkıntı ve efora dayanmak çok zor çünkü.

Makarna ve bulgurla nereye kadar besleyeceksiniz ki vatandaşı. Et vitrinlerde bile kalmadı, kasaplar üst üste kepenk kapatıyorlar. Angusları da gün geçmiyor ki haberlerde izliyoruz, trafiği birbirine katıyorlar sadece, sofraya daha koyamadık. Oysa koskoca Sayın Başbakan aylarca önce duruma el atmıştı ve ben vatandaşıma bu ‘fiyatlardan et yedirmem, et en az yarı fiyatına düşecek’ dedi. Ne oldu? Düştü mü et fiyatları? Et fiyatı filan düşmedi ama sağ olsun Sayın Başbakan iki sözünden birini yerine getirmiş oldu. Vatandaşa bu fiyatlardan et yedirmiyor, görünen o ki epey bir süre daha yedirmeyecek. Yani vatandaşa kaymak lazım…

Sözlerinin %50 sini yerine getiren bir başbakanın başarısız olduğunu söyleyemezsiniz, bunu yapamayanları da gördük. Eminim bu başarıyı da halkımız değerlendirecektir. Bence oy oranı daha da artmalı iktidar partisinin. Böylece makarna bulgurun yanına patates soğan da eklenir belki, kim bilir?

Ayrıca iktidar ödüllendirmeli vatandaşı, bence kaymak da lazım diye düşünüyorlardır sürekli. Faydalı besindir kaymak! Ödülde nereden çıktı demeyin, hiçbir şeye tepki göstermeyen, her şeye göğüs geren bu millet ödülü en baştan hak ediyor. Siz gördünüz mü hiç benzin zammını protesto eden halk topluluğu? Tüp zamlarına dur diyen var mı sokaklarda? İşsizlik %34 leri buldu gençler arasında, iş istiyoruz diyen işsizler ordusunu sokaklarda gördünüz mü? Aldıkları üç kuruş emekli maaşıyla sürüm sürüm sürünen emekliler nerede? Siftahsız dükkân kapatan esnaflara ne demeli? Çocuklarının önüne yemek koyamayan, buz gibi evlerinde yavrularını ısıtamayan, ev sahipleri kapılarından kira günü geçti diye ayrılmayan anneler hani? Bu örnekleri çoğaltmak pek tabi mümkün, işte bu yüzden ödüllendirilmeli vatandaşımız. En azından kaymak lazım, enerji verir.

Birileri protesto etmeye kalktı hükümeti ve 3-5 otobüs kiralayıp yola çıktılar, bir avuç genç. Size mi kaldı gençler iktidarı eleştirmek? Siz mezun olduğunuzda nasıl iş bulamayacağınızı düşünün, kahpess sınavlarında haklarınızın nasıl gasp edileceğini düşünün, has bel kader iş bulup evlendiğinizde nasıl ailenizle ayrı şehirlerde yaşamak zorunda kalacağınızı düşünün. Sizin işiniz zor gençler! Yok, illaki de bu düzeni protesto etmeliyiz, onurumuzla mücadele etmeliyiz diyorsanız o zaman da yer dayağı oturursunuz aşağıya! Çünkü siz bölücü eylem yapmıyorsunuz, sizin elinizde bölücü örgütün sözde bayrakları, bebek katilinin posterleri yok, siz şehirleri yakıp yıkmadınız, polise Molotof atmadınız, askere ve polise kurşun sıkmadınız, siz özerk kürdistan istiyoruz demediniz, siz otobüsleri ateşe vermediniz, Serap kızlarımızı yakmadınız… Siz iktidara muhalefet ettiniz!

Otobüslerinizin önünü kestiler, vicdansız hayvan sahipleri gibiydiler kafalarınızda kırasıya patlattılar coplarını peş peşe, yerlerde sürüklediler saçlarınızdan tutup. Karınızdaki bebeğinizi öldürdüler, Miraç’ımızı perişan ettiler! Miraç komşumdur benim, kardeşimdir, son derece iyi ahlaklı, mert, çalışkan, beyefendi bir gençtir. Cumhuriyetine ve vatanına âşıktır, milletine sevdalıdır, Atatürkçü çizgidedir ve ben tanıyamadım ekranda görünce Miraç’ı! Tanımaz hale getirilmişti ve yetmezmiş gibi örgüt bağlantısı var bunların diyerek iftira etti iktidar sahipleri. O gençlerin canını en çok acıtan da bu olmuştur eminim. Aynı gün bölücülerin polislere yaptıklarını görünce söyleyecek bir şeyde kalmıyor aslında!

Biz ne yaptık halk olarak? Her zaman ki sustuk, gıkımız çıkmadı, çocuklarımıza bile sahip çıkamadık! Bu vahşeti izledik ve sustuk. Susmakta kolay değil, insan dişini sıkarken de efor harcıyor… O halde enerji lazım vatandaşımıza. Ödüllendirmek gerekli suspus, her şeye razı olan halkımızı ve ödüllendirin. Durmayın.. Ankaralı Turgut’un dediği gibi en azından bu yorgun halka enerji lazım… KAYMAK LAZIM !!!

Kalın sağlıcakla… Eğer kalabiliyorsanız!

Murat BARUT

13/12/2010

 
Toplam blog
: 13
: 491
Kayıt tarihi
: 19.09.10
 
 

Zonguldak doğumluyum, İlk orta ve lise eğitimimi Zonguldak ilinde tamamladıktan sonra yüksek öğretim..