- Kategori
- Türk Mutfağı
Kaymaklı ayva tatlısı tarifi
kaymaklı ayva tatlısı tarifi
Kış geldi ayvalar pazarlarda yerini aldı, hemde bol bol:) tatlısını yapmadan olur mu? Olmaz tabi ki...
Ailenize ve sevdiklerinize sunabileceğiniz harika bir lezzet kaymaklı ayva tatlısı...
Malzemeler:
- 6 adet orta boy ayva
- 4 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- 2 rulo kaymak
Yapılışı:
Ayvalar güzelce yıkanıp temizlendikten sonra soyulur, ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır. Her bir ayvanın ortasına bir fincan şeker dökülür ve üzerini örtecek kadar su konulup bir saat kadar kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra ayvaların üzerine kaymak ilave edilip servis yapılır.
Not: Ayvaların kırmızı olması için on adet ayva çekirdeği de tencereye atılır ve mümkünse bakır tencere kullanılır. Ayva tatlısının kırmızı olmasını sağlayan bakır tenceredir.
Afiyet olsun...