Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
47
 

Kaymaklı Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Kaymaklı Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?
 

İkindi çayında yada dilediğiniz zaman tatlı krizini gidermek için aperatifler ararız. Kaymaklı çikolatalı kek tarifi ise tamda bu anlar için gerekli olan tariflerden biri diye düşünüyorum. Elbette içeriğindeki malzemelerden ki özellikle kaymak bunların başında gelir, oldukça kalorilidir. Bu nedenle porsiyon büyüklüğüne ve yeme sıklığına dikkat etmekte fayda olduğunu söyleyebilirim. Klasik kek tariflerine nazaran değişik ve bir o kadar tatlı bir tarif arıyorsanız kesinlikle ilginizi çekebilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Uygun bir anınızda yapıp dilerseniz buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle ansızın gelen krizlere veya misafirlere hemen mikrodalga fırında ısıtıp sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun diyerek tarifimize geçelim.
 
Kaymaklı Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeleri
3'er yemek kaşığı kaymak ve tereyağı,
1 'er paket kabartma tozu ve vanilya,
1 su bardağı kadar süt ve şeker,
80 gram kadar bitter çikolata,
2 yemek kaşığıkadar nişasta,
1 su bardağı çekilmiş badem,
2,5 su bardağı kadar un,
4 tane yumurta.
 
Yapılışı
Kaymaklı çikolatalı kek tarifi için öncelikle uygun bir kabın içerisinde şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpın. Daha sonra çikolatayı ve tereyağını ilave edip karıştırın.
 
Yumurtanın beyaz kısmını bir tutam tuz koyup yaklaşık 5 dakika kadar karıştırın. Daha sonra köpüklenmeyi bitirmeden yavaşça malzemeleri ekleyip ve karıştırın. Yağlanmış fırın kabına dökün. Daha sonra elimizde bulunan çekilmiş bademleri de ilave edelim ve önceden hazırladığımız yaklaşık 180 derecelik fırında pişirelim. Daha sonra soğutup, dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız.
 
Yumurta akını da başka bir yerde bir fiske tuzla 5 dakika kadar çırpıp köpüğünü söndürmeden 3 seferde malzemelerin içine döküp yavaş yavaş yedirin. Kenarları yağlanmış kelepçeli fırın kabına dökün. Çekilmiş bademleri de üzerine serpiştirip 180 derecelik fırında pişirin. Arzuya göre dilerseniz benim gibi soğuyan kekimize hazır tüplerdeki çikolata sosu dökün ve susam serpip servis yapın. Dilerseniz yanına çay ve diğer içecek tariflerimden birini seçip birlikte sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Ayrıca bu tarifimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.
ETEM SEVİK bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 4
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 57
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster