- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kaymaklı dondurma
Merhabalar,
Yaz günlerinin aranan tatlılılarından biri de dondurmadır. Hem büyüklerin hem de çocukların vazgeçilmezi diyebiliriz. Şimdi sizlerle kendi yaptığım sütlü kaymaklı dondurma tarifini, paylaşmak istiyorum. Üstelik hem yapılışı çok basit, hem de tamamen doğal gıdalardan oluştuğu için sağlıklı ve lezzetli.
Malzemeler
2, 5 su bardağı süt
1, 5 su bardağı tozşeker
2 tatlı kaşığı salep ( marketlerde bulabilirsiniz)
Yapılışı
Bir tencereye, toz şeker ve salebi birlikte koyup iyice karıştırın. Üzerine sütü ilave edip, ocakta, kaynayıncaya kadar karıştırın.
Daha sonra tencereyi ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Soğuyan dondurmayı önce buzdolabının üst tarafında iki saat bekletip, dışarıya çıkartın.
Bir çatal yardımıyla iyice karıştırdığınız malzemeyi, dondurma kaplarına koyduktan sonra, buzluğa kaldırabilirsiniz.
Dolabın alt kısmında ( buzlukta ), 2 saat kadar bekleyen dondurma servise hazırdır.
Değerli arkadaşlar dilerseniz, çikolata parçacıkları, ya da sevdiğiniz soslarla süsleyerek de servis yapabilirsiniz.
Herkese afiyet olsun…