Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2315
 

Kaymaklı süpriz (Ödüllü)

Kaymaklı süpriz (Ödüllü)
 

Ödüllü kaymaklı süpriz


Malzemeler
2 litre süt
6 yemek kaşığı mısır nişastası
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 su bardağı şeker
Kaymak 200 gr.
250 gram tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağ yada bitkisel margarin

Yapılışı:

Süt, şeker, nişasta, un ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra 200 gram kaymağı ilave edip mikserle hızlı ayarda beyazlaşana kadar çırpılır.
Bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağ eritilir ve didiklenen kadayıflar pembeleşene kadar iyice kavrulur. Kavurma işlemiyle beraber kaşıkla kadayıflar kırılır. Arpa sehriye büyüklüğüne gelene kadar.
Kavrulan kadayıflar dikdörtgen borcamın içine yarısı düzgünce serilir. Sonra kaymaklı muhallebimizin hepsini dökelim. Ve kalan kadayıflar üst zemine düzgünce serilir. İsteğe bağlı üzeri ceviz, fındık ile süslenir.
Bence bu tarife damla sakızı eklenirse çok daha harika bir tada ulaşılacağına inanıyorum.
Yarın Hanımlar Lokalimizde çay partimiz ve sergi açılışımız var arkadaşlarımada bu güzel lezzetleri tattıracağım. Eminim herkes tarifini isteyecek. Mutlaka deneyin değişik lezzetler bir yerde bulamayabilirsiniz .Betül Akçar sağolsun bizde onun sayesinde bu lezzetlere ulaşabiliyoruz ne mutlu bize. Sizlere kolay gelsin bizlere afiyet olsun. Mutlaka deneyin derim vaz geçemeyeceksiniz.....

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

FERAYE HANIMCIGIM,YEMEK ve TATLI KONULARINDA DAHA ONCEDE SiZE YAZDIGIMI HATIRLIYORUM...HERHALDE BEN SiZiN BAS MUSTERiNiZ OLABiLiRiM...ANCAK TABii PEHRiZLERiMi BOZMAMAK KAYDI ile VEYA SADECE BAKIP,SOYLE BiR iC CEKEREK.(HHIIIMMmm..!) AYNI ZAMANDA GUHER HANIMINDA MUSTERiSi OLDUM..YANi ANLAYACAGINIZ BLOGDA BENiM iKi SANAL RESTAURANTIM VAR..! :))) GERCi iFADENiZE GORE BU TATLININ TARiFiNi SiZE BETUL HANIM VERDi..SiZDE TATBiKATINI YAPTINIZ.. OYLE DEGiL Mi..? OLSUN GENEDE SUNUMUNUZ COK COK GUZEL...! ELLERiNiZE ve GOZLERiNiZE SAGLIK....SELAM ve SEVGiLERiMLE..... NECiP KONi - ADANA / TR

Necip Köni - Adana / TR 
 11.07.2008 16:19
Cevap :
Necip Bey, Yorumunuz çok güzel öncelikle teşekkür ederim.Bu tatlı Ankarada birincilik ödülü kazanmış bir tatlıdır.Betül Hanım bizim Hanımlar Lokali Beslenme ve diyet hocamız.Bu tarifi buradan başka bir yerde tarifini bulamazsınız bundan emin olunuz... Saygılarımla.Hoşçakalın ve sağlıkla kalınız efendim...  11.07.2008 19:33
 

teşekkürler pazar günü deneyeceğim bu lezzeti, umarım kilo almayız annem bayılacak sevgiler

linda 
 30.05.2008 13:12
Cevap :
Sütlü tatlılar fazla kilo aldırmaz Lindacım.Hamurlu tatlılardan korkun.Ben teşekkür ederim kolay gelsin sizlere.  30.05.2008 17:09
 

yerinde ama yine de denemeye değer doğrusu. Tatlıyla eşim ve ben pek aramız yok ama kadayıf işin içindeyse farklı. Görüntüsü de güzel, paylaşım için teşekkürler, selamlar...

Yalnıztürk 
 26.05.2008 23:18
Cevap :
Çok hafif bir tatlı.Sütlü tatlıları gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Tarifleri diyetisyen olan Beslenme Hocamız veriyor. Az kilo yapar heralde :) Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim..Saygılarımla...  27.05.2008 9:11
 

Feraye hanımcığım işte ben böyle farklı tarifler arıyorum..yapması kolay,yemesi zevkli olsun..yalnız benim bişii sormam lazım.bu kadayıfları 1 yada 2 gün önceden serip kurutsak,sonra telşehriye gibi kendiliğinden kırılırya zaten..hah işte o aşamada kavursak olurmu acaba?birde şu var..kavrulan kadayıfı keserken kolayca kesebiliyormuyuz.sanırım kavrulunca ve de ufalanınca onlar birbirine tutunamazlar..ve dağılırlar.rahmetli babam elazığlı bir arkadaşından öğrenmişti.kadayıfı sizin gibi kavurur.arasına ceviz koyar,üstünede içi su dolu bir tepsi koyardı.basılsın diye.1-2 saat sonra da şerbet dökerdi.neyse cevaplarsanız sevinirim.cumartesi misafirim var yapmak istiyorum.

daldabir 
 26.05.2008 21:50
Cevap :
Kadayıfı kurutmanıza gerek yok didikleyerek kavurursanız daha kolay karıştırılıyor kavrulurken.Kavurup rengi değiştikten sonra kaşığın tersiyle bile bastırsanız arpa şehriye boyu kadar ufalanıyor. Bence bu tarifi deneyin heleki mısır cipsli kurabiyeyide özellikle tavsiye ederim.Bu iki tarifte Ankarada birincilik ödülü almış tarifler misafirleriniz isterse tarifinide vermeyin bence sizlere özel olsun başka bir yerde bu tarifleri bulamazsınız :) Kolay gelsin misafirleriniz sizi kıskanacak bundan emin olun.  27.05.2008 9:30
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 118
Toplam yorum
: 497
Toplam mesaj
: 100
Ort. okunma sayısı
: 3206
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster