Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '19

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kaynağını İyice Kontrol Et!

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren bir sürü insandan yardım aldık. Ailelerimiz, arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz bu dünyada başarılı olabilmek için neler yapılması gerektiği, nasıl iyi bir iş sahibi olunacağı konusunda bir sürü bilgi paylaştılar. Fakat nasıl yaşamamız gerektiğine dair detaylı ve net bir bilgi veren olmadı. 

Bu dünyada nasıl yaşanacağına dair bilgiler daha çok dini kaynaklar ile felsefeler de yer alırlar. Bu bilgileri yetkin olmayan kişilerden öğrendiğimizde ise yanlışa düşeriz. Bu yüzden de nasıl yaşanması gerektiğine dair bilgileri paylaşan insanları iyice araştırmak gerekir. Doğru insanlar, insan denilen varlığın fiziksel, zihinsel/duygusal ve ruhsal yapısını bilen ve karşılarına çıkan insanların potansiyellerini görür görmez anlayabilen insanlardır. İnsanların, testilerini ne kadar doldurabileceklerini dikkate alarak paylaşımda bulunurlar. Neyin, ne zaman, nasıl paylaşılacağı konusunda maharetlidirler.

Siz, siz olun, bu dünyada nasıl yaşanılacağı konusunda bilgilerini paylaşan insanları iyice kontrol edin. Her zaman doğru kişilere sığının. Bu yolda size yardımcı olacak şey niyetinizdir. Gerçekten istediğinizde, niyetin gücü aradığınız her ne ise adım adım size yaklaştırır.  

Örnek olması açısından doğru kişi olduklarından emin olduğum insanlardan nasıl yaşayacağım konusunda aldığım bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. Materyal şeylere sahip olmaya devam ettiğimiz sürece tatmin hissi yerine, her seferinde sahip olma içgüdüsü artacak, hiçbir zaman bitmeyecektir.  

-      Bir şeylere sahip olduğumuzda sahip olduklarımızı korumak adına kendimizi paralarken korkunun ağına düşeriz. 

-      Korku, bağımlılıkların hayatımıza girmesine sebep olur. Çünkü bir şeyleri kaybetme korkusu, sahip olduklarımıza tutunma halini getirir. Bu da bağımlılıkla sonuçlanır. 

-      Affedemiyorsak büyük bir yük taşıyoruz demektir. O yükü taşıdığımız sürece de affetmek mümkün olmayacaktır.  

-      Sabır gösteremediğimiz zamanlarda sabır göstermemiz gereken kişi başkalarından ziyade kendimiziz. 

-      Komplex şeylerle ilgilendikçe hayatın basitliği fark edilemez. 

-      Ebediyen sahip olamayacağımız şeyler için endişe duymak fayda getirmez. 

-      Sahip olabileceğimiz tek şey niyetimizdir. Niyetimizi paylaştığımızda daha artar, aradığımız gerçek zenginlik böyle bir şeydir.

Şimdi de şu soruyu yanıtlayın;Yukarıdaki bilgilerin bazılarını ya da hepsini kullanabilseydiniz hayatınız nasıl olurdu? 

Sonuç güzel olurdu diyorsanız, yapılacak tek şey kalıyor. Nasıl yaşayacağınızı öğreneceğiniz bilgilerin kaynağını çok iyi araştırmak.

#Paylaşmak önemsemektir

Her Daim Sevgi ve ışıkla

Sibel KAVUNOĞLU

 

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..