Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Kaynak Sularına Tarsus'tan bir yenisi eklendi.

Kaynak Sularına Tarsus'tan bir yenisi eklendi.
 

Gözler şimdi Çamlıyayla'ya çevrildi.


Mersin'in, Tarsus İlçesi Çamlıyayla Belde Belediyesi tarafından, ilçenin Çatak mevkiinden kendi cazibesiyle gelen içme suyunun arttırılması için , Eylül ayı içerisinde başlatılan kaynak suyu toplama çalışması tamamlandı.

Belediye personelinden 4 kişinin 40 günlük geceli gündüzlü çalışması ile gerçekleştirilen kaynak suyu toplama çalışması kapsamında, ilçenin Çatak mevkiinin yukarı kısımlarındaki ve Büklüboyun mevkiindeki kaynak sular, borularla bir araya toplanarak mevcut Çatak içme suyu hattına bağlandı. 50 mm ve 63 mm kalınlıktaki 2500 metre borunun kullanıldığı ve 10.000 TL’nin harcandığı kaynak suyu toplama çalışmaları sonunda saniyede 1 litrenin üzerinde su elde edilmiş oldu. Ayrıca bu çalışmayla birlikte ilçemizin mevcut Çatak içme suyu hattından gelen su miktarı da %10 arttırılmış oldu.

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail TEPEBAĞLI konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Zor şartlarda çalışarak kaynak suyunu toplayan personele teşekkür ettiğini ve Çamlıyayla Belediyesi’nce yürütülen kaynak suyu toplama çalışmalarına önümüzdeki yıl da devam edileceğini bildirdi. 2011 yılında da devam edecek kaynak suyu toplama çalışmaları ile Çamlıyayla’ya kendi cazibesiyle gelen içme suyu miktarının daha da arttırılmasının ve böylece Papazın Bahçesi’nden elektrik enerjisiyle Çamlıyayla’ya nakledilen içme suyundan tasarruf edilerek elektrik enerjisi kullanımının en aza indirilmesinin hedeflendiğini belirtti. TEPEBAĞLI ayrıca, 2011 yılı içerisinde Çamlıyayla Belediyesi’ne ait içme suyu toplama depolarının yenilenmesinin ve asbest boru olan ana hattın HDPE borularla (yüksek yoğunluklu polietilen plastik temiz su borusu) değiştirilmesinin planlandığını ifade etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..