Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '07

 
Kategori
Futbol
 

Kayseri (Erciyes) spor

Kayseri  (Erciyes) spor
 

Kayserispor’un birinci ligden düştüğü 2003-2004 sezonunda Erciyesspor ikinci ligden birinci lige yükseldi. O yaz, Kayseri’de biriler düşünmeye başladılar. Bu böyle olmazdı, büyük abi (Kayserispor) ikinci ligdeyken, küçük kardeşin (Erciyesspor) birinci ligde oynaması ayıp olurdu. Abi-kardeş hiyerarşisine uymazdı bu yeni durum. Buna hemen çözüm bulundu, Erciyesspor’un adı Kayserispor yapıldı ve böylece küme düşen Kayserispor birinci ligde kalmış oldu. Birinci lige çıkma başarısı gösteren Erciyesspor’u cezalandırılarak Kayseri Erciyesspor adıyla ikinci lige geri gönderdiler. Kayseri Erciyesspor’da “siz düşürseniz de ben çıkarım” diyerek ertesi yıl yeniden birinci lige yükseldi.

Bu yapılan yasadışı değildir. Herşey kılıfına uydurularak yapılmıştır ama kabul edilebilir bir durum değildir. Burada en büyük sorumluluk Futbol Federasyonuna aittir. Böyle bir ad değişikliği şirketlerde yapılabilir, adlarının önüne “öz” eklenen şirketlerde bunun ne için yapıldığını herkes bilir. Böyle bir değişiklik spor kulüplerinde yapılınca çok sevimsiz bir durum olmuştur. Federasyon bunu reddetmeliydi ve gerekçe olarak “buna şike denir” demeliydi. Kabul etmezlerse iki takımı da ikinci lige göndermeliydi. Ya da Federasyon “Madem bu kadar yakın iki takımsınız, Kayserispor adı altında birleşin” diyebilirdi. Bu ad değişikliğiyle ligden düşen takım, masa başında alınan kararlarla ligde tutulmuştur.

Bu yapılana asıl karşı çıkması gereken Kayserililer olmalıydı. Her iki takımın tarihinde 2004 yılında birer leke vardır. Şimdi ligde üst sıralara oynayan Kayserispor hangi takımdır, düşmemeye çalışan Kayseri Erciyesspor hangi takımdır? Bu yıl Kayseri Erciyesspor küme düşerse 3 yıl önce yapılan hata düzeltilip takım adları eskileriyle değiştirilmelidir. Böylece hak yerini bulmalıdır.

Düşünün, Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş takımlarından biri beş yıl önce ikinci lige düşseydi. O yaz ciddi bir mali krizde olan İstanbulspor bir işadamı tarafından satın alınsaydı ve İstanbulspor’un adı düşen büyük takımın adı olarak değiştirilseydi ve düşen takım birinci lige geri dönmüş gibi olsaydı. İkinci lige düşen takımın adı da İstanbulspor olarak değişseydi. O benim tuttuğum takım olsaydı, artık en sevmediğim takım olurdu. Takım taraftarlığı bir sevgidir, sevgide hilelere yer yoktur.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..