Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Kayseri'de Fener Has oynuyor..

Kayseri'de Fener Has oynuyor..
 

milliyet.com.tr


Kayseri’de yapılan modern dev Kadir Has stadı’nda ilklerin gecesinde sonucu merakla beklenen bu heycanlı maçın ilk dakikadan itibaren mücadele her iki takım içinde üst sevyede idi. Yalnız saha zemini ilk maç olmasına rağmen sanırım fazla dökülen kumlardan olacak, zemin kötü bir görünüm gösteriyor. Televizyondaki çekimde özellikle sahaya uzaktan çekimlerde futbolcuları seçmekte nerdeyse zorlanacağız. Gerçi bunlar ileride halledilecek teferruatlar..

İlklerin maçında, maç karşılıklı ataklarla geçerken dakikalar 11 gösterdiğinde Carlos’un füzesi kaleci Souleymanou ‘dan dönünce Semih topu filelere göndererek tarihi golü Kayseri filelerine bırakıyordu.

Kayseri kendi evinde bu ilk tarihi maçını kazanmak için, taraftarının desteği ile canlı ve istekli oynmak isitiyor. Mehmet Topuz ve Mehmet Eren ile etkili ataklar geliştirmek istiyor. Özellikle yenilen golden sonra Fener kalesine daha sık gitmeye başladılar. Fenerbahçe ise özellikle orta sahada Deniz, Emre ve Alex ile kontrolü elinde tutmak için mücadele ediyor.

Fener defansı özellikle göbekte Lugano ve Edu klasik mücadeleci yapıları ve kanatlarda ise Carlos ve Gökhan rakiplerine açık vermeyen oyunları, kalede de Volkan son haftalardaki formunu bu maçtada gösterme eğilimde olması Fener parlayan bir yıldız gibi..Bir kalkan gibi Kayseri ataklarına dur diyorlar..

Alex, Alex, Alex … muhteşem bir şutla tarihe geçen ikinci golu atıyordu. Bu gole şapka çıkarılır, alkışlanır, başka hiçbirşey yapılamaz. Helal Alex’ e, bravo pası veren Carlos’a....Dedik ya Fener gerçekten Kayseri'de parlayan yıldızlar topluluğu..

Bu tarihi maçta Kayseri kesinlikle iki gol yemesine karşılık kötü oynamıyor.Özellikle sağ kanatı Mehmet EREN ile çok iyi kullanmasına rağmen Fenerbahçe defansı ve kaleci Volkan, özellikle deplasmanda ilk defa bu kadar iyi bir oyun sergiliyorlar, sanırım artık Fenerbahçe’nin yıldızları ellerini taşın altın koymaya başladılar.


İkinci Yarı


Kayseri ikinci yarıya, baskı ile başladı, adeta rakibine göz açtırmadı.. Fenrbahçe ise defans ve kaleci Volkan, çok iyi oynuyordu ki, Volkan’a gösterilen kırmızı kart, her şeyi allak bullak etti. Ama şu gerçek Volkan’a kırmızı kart gösterirken, hakem Bünyamin Gezer beklide tarihi bir hata yaparak, ilk pozisyonda Kayserispor’lu Aydın kaleci Volkan’a ful yapmıyor adeta kramponları ile gögsüne nerdeyse delik açtı, bunu görmeyen yan hakem, orta hakem resmen Volkan’a kırmızıyı göstererek büyük hata yaptılar.


Sen bir hakemsin gözün topta olması gerekir, nasıl görmüyorsunVolkan’a Aydın’ın tabanı ile göğsüne yaptığı kırmızı kartlık, hadi bırak kırmızı kartı faulü çalsan, ama olurmu Volkan günah keçisi, göster kırmızı kartı..tekme attı ya..ayıp ayıp..


Kayseri hocası Tolunay Kafkas ve kaptan Mehmet Topuz hakemin acizliğinden yararlanmak, istercesine , tansiyonu yükseltecek hareketler yaparak , tarihi maç yakışmayacak görüntülere sebep olmaktalar..Maç kaybedilir, kazanılır, ama adam hepsinden önemli..Adam olamasan bin tane de maç kazansan boş…kıssadan hisse..


Maça gelecek olursak, ikinci devre kırmızı karttan sonra Fenerbahçe defansın önünde Kayseri’ye gol pozisyonu vermemek için direniyor. Ama defansı orta sahaya daha yakın yerde kurmaları gerekirken, buna muaffak olamadılar.. Ama yinede rakip Kayserispor forvetlerine gol vuruşu yapacak pozisyonu vermediler. Kayseri’nin en büyük şansızlığı bu gece, Fenerbahçe defansının mükemmele yakın oynaması.. Gökhan, Lugano, Edu rakip şutlarının önüne vucutlarını adeta siper yapıyorlar.


Fenerbahçe deplasmanda bu tarihi maçı kazanarak, -ligde bende varım dedi..

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..