Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '13

 
Kategori
Spor
 

Kayseri'de Galatasaray'a rehabilitasyon...

Galatasaray, Kayseri'de rehabilitasyon merkezinde gibiydi. 

Kayserispor, Galatasaray'ın bütün sorunlu gözüken bölümlerini, akut hale gelmiş durumlarını tedavi etmek üzere sahaya çıkmışa benziyordu. 

Üstelik Mancini sahaya 4 forvetle çıkmış olmasına rağmen... 

Galatasaray'ın teknik patronu, belki biraz da Ersun Yanal'dan etkilenerek (diğer karşılaşmaları ne kadar izliyor bilemeyiz elbette) hücum hattına ağırlık veren orta sahayı boşaltan bir anlayışla kadrosunu hazırlamıştı. 

Belki kağıt üzerinde takımını 4-2-3-1 şeklinde yerleştirmiş olabilir; ancak sahadaki görüntü ilk yarı boyunca 4-2-4 gibiydi ve orta sahanın boşluğu TOKİ'nin üzerine bir proje geliştireceği kadardı. 

Umut ile Sabri'nin arasındaki mesafe yer yer 45-50 metreyi buluyordu. 

Zaten Galatasaray'ın yediği her iki golde de hem orta alandaki hem de savunmanın sağ tarafındaki bu derin boşluğun etkisi çok fazlaydı. 

Kayserispor kuşkusuz bundan çok daha fazlasını yapabilecek; oyunu dar alanda oynayarak özellikle orta alanda daha fazla oyuncu bulundurakken onlar da sahaya yayıldılar ve rakibinin oyun düzenine, özellikle hücum silahlarına boş alan bıraktılar. 

Önceki gün Gaziantepspor savunması nasıl Fenerbahçe karşısında pozisyonlarda eksik kalmışsa aynısı Kayserispor'un da başına gelmiş oldu. 

Galatasaray'ın 4 golden fazla atabileceği bir karşılaşmaydı; özellikle Burak için... 

Emre'nin bu karşılaşmada Sneijder'ın oynadığı yerde kendisine şans bulmasını ve bunu doğru şekillerfde değerlendirmiş olmasını önemli buluyorum. Büyük bir kısım son saniyede kaçırdığı pozisuon için yorumda bulunacaktır ancak öyle ya da böyle galibiyeti sağlayan ve perçinleyen gollerin gizli öznesiydi. 

Selçuk İnan'ın asist yapması önemliydi... Drogba'nın serbest vuruştan gol atarak üzerindeki şanssızlığı kırmasının bundan sonra duran topları Selçuk İnan'ın kullanacağı bir ortam hazırlamasını umuyoruz. 

Yoksa Selçuk İnan'ın meziyetleri iyice gerileyecek... 

Hafta için kuvvetlerin bileşkesinden söz etmiş; Burak'ın da bundan öyle ya da böyle etkileceğini konuşmuştuk; golünü atarak rahatladı. 

Galatasaray çıkış ivmesine geçecek görünüyor; iki hafta sonra güzel bir derbi izleyeceğiz. 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..