Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
93
 

Kayseri Ezmesi Nasıl Yapılır?

Yöresel tarifler denildiğinde aklımıza gelebilecek tariflerin bir kaynağı da Kayseri'dir. Pastırma ve ezmesinin lezzetini zaten anlatmaya gerek yok sanırım. Bunun yanında da mantısını kesinlikle yerinde denemenizi öneriyorum. Sanırım en son 2013 yılında bu lezzeti deneme imkanı bulmuştum. Eminim halen o eşsiz lezzetini koruyordur. Bu yazımda ise sizlere Kayseri ezmesi hakkında bilgi vereceğim. Elbette orjinalinde de biraz acı olan ezmeyi dilerseniz siz tatlı biber kullanarak yapabilirsiniz. Elbette yanına yapacağınız yemeğinde eşlik edecek derece acılığına ve tuzluluk oranına dikkat etmenizi öneriyorum. Şimdiden afiyet olsun diyerek tarifimize geçiyorum.
 
Kayseri Ezmesi Malzemeleri
yaklaşık bir kilo kırmızı biber,
yarım kilo kadar cin biber,
iki tane kadar sarımsak,
beş yemek kaşığı kadar salça,
bir çay bardağı sirke,
bir çay bardağı sıvı yağ,
 
Yapılışı
Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Ardından biberlerimizi yıkayalım ve ayıklayalım. Ayıkladığımız biberleri rondodan geçirelim. Daha sonrasında bu biberleri uygun bir tencereye alın. Biberler suyunu salana kadar tencerede kavurun. Üzerine salça ve ince şekilde kıyılmış sarımsakları ekleyin. Pişirme işlemine devam edin. Son olarak sıvı yağ ve sirke koyun ve bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğutup uygun kavanozlara alıp tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız. Ayrıca bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 4
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 65
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster