Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '14

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Kayseri Spor Adamları Derneği

Spor adamı olmanın erdemliliğinden, güzelliğinden daha önceleri bu sütunlarda bahsetmiş ; spor adamı olmanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulamıştım. Gelin görün ki böylesine özel insanlara yakın olması gereken kişiler ve kuruluşlar ilgisiz kalınca, vefasızlık yapınca bir boşluk oluşmuş, bu boşluğu doldurarak spor adamlarını zaman, zaman da olsa  bir araya getirmek, onlarla bilhassa manevi, gerektiğinde de maddi olarak da  ilgilenmek  üzere bir dernek kurulması  kaçınılmaz olmuştur. 

Spor dünyamızın duayenlerinden Halim Demir ilk adımı atarak 2013 yılı başlarında bir toplantı düzenleyerek Kayseri sporuna emek ve gönül veren şpor adamlarını n bir kısmını  Kadir Has spor salonunda  bir araya getirmiş ve ilk olarak bu toplantıda Spor Adamları Derneğinin kurulmasının gerekliliğini ve faydalarını anlatmıştır. Bu toplantıya katılan spor adamlarıda bu fikri çok yerinde bularak bir an önce dernek kurulması için sayın Halim demir ve Şükrü Bayraktar’ı görevlendirerek dernek çalışmalarının bir dahaki toplantıya kadar tamamlanması ve toplantının Amatör spor Kulüpleri Federasyonunda yapılmasını kararlaştırmışlardı. Her ne hikmetse spor adamlarına kucak açması gereken bu kuruluşun mevcut başkanı bu toplantının yapılması için salon vermeyince 2.toplantı da yine Kadir Has Spor salonunda yapılmış, ilk toplantıya  katılan hakem kökenli  bazı spor adamlarının bu toplantıya katılmadıkları dikkat çekmişti.

Sonuç da  spor adamlarını bir araya getirmekten başka düşüncesi olmayan müteşebbis heyet çalışmalarına devam etmiş , Sayın İbrahim Yılmaz’ın verdiği bir yemekte kurucular bir araya gelerek Sayın Şükrü Bayraktar’ın başkanlığında kurucu heyeti tesbit etmiş, derneğin kurulması için düğmeye basmıştı. Fakat ne hikmetse Sayın Şükrü Bayraktar aylarca kuruluşu sürüncemede bırakınca kurucu üyelerden Sayın Fehmi Kuş ‘la birlikte kuruluş evraklarını Şükrü Bayraktar dan isteyip, kuruluş için harekete geçtik, diğer kurucu üyeler Alim Gerçel ,Ahmet Haskaraman, Ahmet Özel ve Halim Demir’le birlikte Halim demir başkanlığında derneği kurup evrakları Valilik makamına teslim ederek tüzel kişilik kazandık.

Kuruluşumuzu tamamladıktan sonra faaliyetlerimize başlayıp, ilk olarak Kayseri’de spora emek ve gönül verenleri Erciyes Kardan Adam Tesislerinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin katkıları ve katılımları ile verdiğimiz yemekte bir araya getirdik. Bu yemekten sonra üye sayımız arttı, spor adamlarının hemen hepsi büyük mutluluk yaşadı. Daha sonra çalışmalarımız devam etti, derneğimizin ilk genel kurulunu şubat ayında yaptık. Yeni bir dernek olmamıza rağmen Kadir Has Kongre Merkezinde gerçekleştirdiğimiz ilk genel kurul toplantımıza iştirak tahminlerin üstünde oldu. Sonuç da  Ahmet Özdemir, İbrahim Yılmaz, Mustafa  dördüncü, Sabri Büyükbahçeci, Fehmi Kuş, Davut Güleç, Ahmet Özel, İshak Kattaş, Mehmet Sönmez ve ben Halil Severcan yönetime seçildik. Bilahare aramızda yaptığımız görev bölümünde  arkadaşlarım Başkanlık görevini  bana verdiler. Bu görevi arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde yapabilmek için hummalı bir çalışma içerisine girmiş olduk. Kayseri spor dünyasında iz bırakan spor adamlarını tek tek tesbit etmeye başladık. Bu değerli spor adamlarından ebediyete intikal edenlerin isimlerinin caddelere verilmesi yolunda Büyük Şehir Belediyemiz nezdinde çalışmalarımız oldu İnşallah İlk olarak Rahmetli Aydemir Doğan ağabeyimizin ismi bir caddeye verilecek, bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız söz verdi. Daha sonra diğer değerli isimlerinde yaşatılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öte yandan KAYSERİ SPOR DÜNYASINDA İZ BIRAKANLAR ALBÜMÜ çalışmalarımız da devam etmektedir, önümüzdeki günlerde spor adamlarıyla büyük buluşmalarımız olacaktır.

Sonuç olarak spor adamları derneği olarak kimsenin karşısında olmadık, bundan sonrada olmayız çünkü biz spor adamıyız bu nedenle de spor adına çalışan her kuruluşun ve yöneticilerinin yanındayız. Bizim derdimiz günü kurtarmak değil, geçmişe ışık tutmaktır, sporda bu günü yaşayanlar kendi geleceklerini kendileri  belirler bu konuda da  şimdiye kadar kendimize vazife çıkarmadık, çıkarmayız da, spor kulüplerimizin aktif  yöneticileri kendilerini yönetenlerden hesap sormasını bilmeli, gerektiğinde de yönetimleri değiştirmelidir. Bu konular bizim dışımızdadır.  

 
Toplam blog
: 47
: 695
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

Övünmek gibi olmasın amma hem pür amatörüm ve de Kayseri'liyim. Amatörüm çünkü hayatım boyunca paray..