Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Kayserispor 0-0 Galatasaray

Kayserispor 0-0 Galatasaray
 

Çekişmeli geçen maçta iki takım da sahadan bir puanla ayrıldı.


Kayserispor ve Galatasaray... Sarı kırmızılı iki takım. Biri Anadolu'nun yükselen takımlarından, ligin 3.sırasında oturan Kayserispor... Diğeri zor günler geçiren, ligin 10.sırasındaki Galatasaray... Kadir Has Stadı'nda zorlu bir maç sarı kırmızılıları bekliyordu.

Her şeyiyle güzel bir maçtı diyebilirim. İki takım da direndi, mücadele etti. Futbol adına birçok şey sahadaydı, futbolun temel unsuru gol hariç... Fakat heyecanlı bir maçtı, gol olmasa da iki takım da gole fazlasıyla yaklaştı.

Galatasaray, sahaya yine yoksun bir kadroyla çıkmasına rağmen Elano - Pino - Kewell üçlüsü sahadaydı. Kalede Ufuk Ceylan vardı. Defans hattı Ali Turan, Servet Çetin, Lucas Neilll, Hakan Balta'dan oluşuyordu. Göbekte Ayhan Akman ve Barış Özbek, kanatlarda Harry Kewell ve Sabri Sarıoğlu, forvet arkasında Elano Blumer, forvette Juan Pablo Pino vardı.

Bu maçta özellikle öne çıkan bazı futbolcular var Galatasaray adına. Mesela Lucas Neill... Defanstaki iyi performansının yanında atağa anlamlı katkıları oldu. Hakan Balta, Hagi'ye ne kadar yanlış bir tercih yaptığını gösterdi. Bence Insua, Hakan Balta'dan kat kat iyi bir futbolcu o bölgede. Hakan Balta'nın tarafından Kayserispor birçok pozisyon üretti. Ayhan Akman, sezon başından beri sürdürdüğü iyi oyununu devam ettirdi. Barış Özbek de çalışkan göründü. Harry Kewell... Partneri Milan Baros sahada olmayınca kendini pek gösteremiyor. Ha bir de Ali Turan'ı eklemeliyim, normalde oynadığı oyuna göre bugün iyi bir performans gösterdi.

Galatasaray, puan kaybetmeye devam ediyor... Fatura daha önceden Frank Rijkaard'a kesilmişti. Şimdi kime kesilecek? Hagi'ye mi? Bana sorarsanız, Hagi'nin birkaç yanlış adam sahaya sürmesi dışında bir hatası yok. Takıma oynatmaya çalıştığı futbolu anlayabildiğimi söyleyemem çünkü takımın fazla bir şey uyguladığını görmüyorum. Atağa kalkıyor, şut vuruyor ve top kaptırıyor. Defans deseniz yok gibi. Açıkçası hücum oyuncularının pek uyumlu olmadığını düşünüyorum. Bunun sebebini de birlikte oynamamalarına bağlıyorum.

Arda yok, Baros yok, Mustafa yok, Cana yok; iyi güzel de, bu adamlar olmadan Galatasaray bu kadar mı geride duruyor? Bir iki futbolcunun yokluğu bu takımı bu kadar mı etkiliyor? Bence bu yanlış. Kewell bile, her zamanki performansından çok uzak bir görünüm sergiliyor. Hakan Balta maç içinde kaptanı azarlıyor. Galatasaray'da ters giden bir şeyler mi var?

Bence var. Fakat ters giden neyse, bir an önce çözülmeli. Zaten şampiyonluktan çok uzaklaşmış olan Galatasaray'ın bu gidişata bir çözüm bulması gerekiyor. Ne diyelim, artık Allah yardımcısı olsun Galatasaray'ın...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..