Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '06

 
Kategori
Futbol
 

Kayserispor ve düşünceler

Almanya'da yaşıyorum. Bu sebeple de Dünya Kupası'nı yakından izleme olanağım oldu.

Sizlerin de belki dikkatini çekmistir. Alman milli takımında hemen bütün oyuncular genç ve tanınmamış isimlerdi. Teknik Direktör Jürgen Klinsmann Dünya şampiyonası öncesi cok fazla elestiri aldı Alman basınından bu yüzden.

Ikinci ligden bile oyuncular vardı Alman milli takımında. Ve bu hic begenilmeyen, desteklenmeyen kadro dünya ücüncüsü oldu.

Kupaya katılan diger takımlarda da durum farklı degildi. Cogu genc isimlerden kurulan kadrolar izledik.

Bize gelince; daha gecen yıla kadar hala Hakan Sükür, Hasan Sasmaz, Sergen Yalcın vesaire... geldigimiz yer meydanda.

Milliyetin bugünkü Spor haberlerinde Fatih Terim in türk vatandaslıgına gecen Aurelio'ya desteginden ve kadroya aldıgından bahsediliyordu.

iyi güzel, Mehmet'e ( nami diger Aurelio) destek olmak güzel bir jest.

Peki, bugüne kadar Avrupa kupalarındaki maclarında tek yenilgi almamıs bir Kayserispor var. Ligde de basarısı azımsanamaz. Örnek; bu gibi takımlarımıza herhangi bir destegi varmi degerli hocamızın? Ben Besiktaslıyım. Ama gercekleri görmek gerek. Milli takımın hali ortada! Sayın Terim sizin dikkatinizi cekmemis olabilir. Fakat danısmanlarınızda mı izlemiyor Anadolu takımlarını? Aslan gibi oynayan bu kadar gencleri ne zaman görecegiz milli takımda?

Futbolda basarılı olan ülkelere bakarsak, genellikle gelecege yatırım yapan ülkeler. Sürekli genc ve basarılı oyuncuları bulup, destekleyen ülkeler. Yıllardır hep aynı oyuncularda israr edenler bakınız son Dünya kupasında da basarılı olamadılar. (Fransa bir istisnadir). Ispanya, İngiltere gibi ülkeler ne yazıkki basarılı olamadılar.

Sistemli bir sekilde, ülkemizdeki genc oyuncuları bulup, desteklememiz gerekiyor. Onlar istanbul takımlarına transfer olup dikkatlerimizi cektiklerinde, aslında performanslarıda artık düsmeye baslamıs oluyor. Bu oyuncuları daha Anadolu da iken, henüz hırsları azalmamısken, kendilerini ispatlamaya calısırken milli takıma almamız gerekiyor.

Gerisi; inanın cok kolay. Genc bir Alman Milli takımının yaptıgını, bizim millilerimiz gözü kapalı yapar.

 
Toplam blog
: 15
: 548
Kayıt tarihi
: 28.06.06
 
 

Ege Alkan, 1967 yılında, Marmara Bölgesi'nin dogusunda küçük bir ilçede dünyaya geldi. İlk ve ort..