Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Kayyum haklıların hakkını icra eder mi?

Kayyum haklıların hakkını icra eder mi?
 

Görsel alıntı


Tüm insanları bir araya getirmek isterseniz eksiler, tahlilden geçirmek isterseniz çürükler, değerlendirmek isterseniz geçersizler kendiliğinden ortaya çıkar. 

Eksiler artı ile, çürükler sağlam ile, geçersizler değer ile tamamlanır.

İyi yönetilmediği için ortada kalan belirli bir malın, iyi yönetilmesi için de kayyum tayin edilir. ( 2 )    

Dünyada çok zor ama, ülkemizde yapılan haksızlıkların giderildiğini, haklının hakkını icra ettiğini,

Kendi çıkar ve menfaatleri için kanunsuz işler yapanların yaptıklarının yanlarına kar kalmadığını, hesap sorulduğunu görmek, toplumu az da olsa sevindirir, umutlandırır ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlar.  

Yılların Avukatı anlatıyor:

Geçmiş yıllarda müvekkilim hakkında gerçek olmayan tamamıyla yalandan ve kendi reklamlarını yapmaktan ibaret olan haber gazetelerinde dumanlı adıyla yayınlanmıştı.

Konu ile ilgili idari soruşturma yapıldı. Müvekkilim ile ilgili haberde iddia edilen hususların gerçeklerle hiçbir ilgisinin olmadığından soruşturmaya mahal olmadığına karar verildi.

Müvekkilim hakkındaki haberin tekzip edilmesi için mahkemeye müracaat ettik.

Mahkeme haklı gerekçelerimizi dikkate alarak tekzip talebimizi kabul etti ve haberin tekzibine, Mahkeme kararının gazete sorumlularına tebliğine ve tekzibin aynı gazetenin aynı sayfasında aynı puntolu harflerle yayınlanmasına karar verdi.

Mahkeme kararı tebliğ için gazetenin merkezi İstanbul’daki adresine gönderdi. Tekzip kararını tebliğ ve tebellüğ edenlerin adları, soyadları ve tebliğ tarihi bilgilerini ihtiva eden tebliğ parçası mahkemeye bildirilmişti.   

Henüz birkaç gün geçmişti ki biz tekzibin gazetede yayınlanmasını beklerken, mahkemenin tekzip kararı İstanbul’da bir başka mahkeme tarafından kaldırılmıştı.

Dışarıdan alınan hizmet görevlisinin tebligatı alma yetkisinin bulunmadığı gerekçe gösterilmişti. En hukuksuz olanı ise bir üst mahkeme itiraz yolunu da kapatıp kararın kesin olduğuna hükmetmişlerdi.  

Bunun anlamı “ Susunuz, iftira olsa dahi kabullenin, sineye çekeceksiniz. Başka yerlere de müracaat edemezsiniz. Biz ne yazarsak, biz ne dersek o geçerli olacak ve onu doğru kabul edileceksiniz” demekti.  

Meğer gazete hem içerden, hem dışarıdan idare ediliyordu. O günlerin hâkimlerini Dumanlılar yönlendiriyordu. Kimse olanları görmüyordu, bilmiyordu, duymuyordu. Bu günlere gelineceğini hiç tahmin edilmiyordu.

Evet, yılların avukatı olanların içinde sadece iğne ucu kadar bir olayı böyle örnek gösteriyordu.

Dün ilgili gazeteye kayyum tayin edildi. Yıllarca yapılan haksızlıklar, hukuksuzluklar, devletin gücünün nasıl gizlice ve sinsice kötü kullanıldığının belirtileriydi. Acaba o günlerin dumanlıları gerçekten her alanı baskı altına almış, yetkili ve etkili insanları yönlendirmişler miydi?    

Zaman, zaman sözde iktidar yanlısı görüntülerle TV deki alaylı bakışlarıyla, manalı soruların gayesi bu günlerde mi yavaş, yavaş ortaya çıkıyordu?    

Orduya çukur, spora kuyu kazma plan ve projeleri hep o merkezi zaman da mı çizilmişti? Bunlar hafızalardan hiç silinmeyecek deryadaki kum tanecikleridir, Nokta ile virgül misali nişanelerdir.    

İçeriden ve dışarıdan birçok şubeleri, bayileri nasıl yönlendirmişlerdi, yönlendirmeyi yapan mimarlar kimlerdir? Birçok makam, mevkii ve yetkiler ele geçirilip devlet gücü kullanılıp, bazı yerler gerçekten duman edilmiş miydi?

Yoksa geçte olsa yapılanların farkına varılması, haksızlık, hukuksuzluk yapanların yanında kar kalmaması sevindirici mi olmuştu?

Ne derlerse desinler.

Dumanlıların Boran olup uçmalarına, kol kanat, gerip güç ve kuvvet verenlerin gölgesinde kayyum haklıların hakkını icra eder mi? Kim o mağdurların zararını karşılar.   

Vah benim dünyada eşi benzeri görülmeyen güzel ülkem, sen zaman, zaman kimlerin elinde kalmışsın, ne badireler geçirmişsin. Yine şükürler olsun Yüce Allah’a temellerin sağlam atılmış ki hala dimdik ayaktasın.

Bütün dileğimiz bu güzel vatanı Yüce Allah kendi gücüyle çirkin emeller sahibi eksiklerden, çürüklerden ve geçersizlerden korusun.

 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..