27 Mayıs '16
- Kategori
- Dünya Mutfakları
Kayzerşmarrn-imparator omleti
omlet
3 yumurta
250 ml süt
150 gr un
1 çimdik tuz
2 çorba kaşığı kuru üzüm (1 çorba kaşığı romda ıslatın)
2 çorba kaşığı badem yonkarı
toz şeker
tereyağı
şeker pudrası
Yumurtaların akını sarısından ayırın.Yumurta aklarını sağlam çalın.Yumurta sarılarını unla karıştırın. Sütü, ıslatılmış kuru üzümü, 1 tutam tuz ve bembeyaz çalınmış yumurta aklarını ekleyin.Tereyağını tavada eritin, karışımın hepsini içine döküp hamarlayın. Alt yüzü kızarınca pişirin. Sonra 2 veya 4 yere bölüp çevirin (komple de çevirebilirsiniz).Toz şeker, tereyağı, badem yonkarı ekleyin.Bölümlere bölüp 3-5 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Sonda şeker pudrası (tarçın da olur) serpin.Sofraya erik kompostosu, elma sprey, köpük, veya çilek reçeli ile verebilirsiniz.
kaynak: sagliklisefblogcu.blogger.com