Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '07

 
Kategori
Sinema
 

Kaza kurşunu mu? Güldürmeyin…

Kaza kurşunu mu? Güldürmeyin…
 

Knock up bir araya toplamak veya sayı yapmak; knocked up argo tabirle hamile bırakmak anlamına gelir. Bizdeki deyim karşılığı ise kaza kurşunu !

Filmler vardır senaryosuyla gösterimdeki yerini alır ve başarılı olur. Filmler vardır oyuncu kadrosuyla gösterimdeki yerini alır ve başarılı olur. Filmler vardır oyuncu performansıyla gösterimdeki yerini alır ve başarılı olur.

Kaza kurşunu (?) ise sadece oyuncu adıyla (Katherine Heigl) başarılı olan bir film bana göre. Bizde ne kadar izleyiciye ulaşır bilinmez ama Amerika’da gençliğin ilgisini çekmiş romantik komedi tarzının örneklerinden biri daha gösterimde…

Grey's Anatomy’nin güzel doktoru ve televizyon ekranlarında ilk defa gördüğüm Roswell'in isabel'i Katherine Heigl’in ismiyle ayakta kalan bir film. Romantik filmlerin izleyici ve beğenici kitlesi her zaman çok olmuştur, bu filmde de olacağı gibi. İzleyecek olanlara keyifli seyirler…

Filmin Konusu:
Allison Scott (Katherine Heigl) hayatını dolu dolu yaşayan 24 yaşında bir magazin gazetecisidir. Ancak aşırı alkollü olduğu bir gece Ben Stone adlı (Seth Rogen) sorumsuz ruhlu bir gençle yaşadığı bir gecelik ilişki istenmeyen hamilelik sonucunu getirince hayatı raydan çıkar. Bebeğini tek başına büyütmek ile babasını daha iyi tanımak ikilemiyle yüz yüze kalan Allison, biraz aptalca gibi gözükse de genç adama bir şans vermeye karar verir.

Hayatını belli bir düzene oturtma arzusu taşımayan çocuk ruhlu bir erkek olan Ben, çocuğunun annesiyle beraber olmak istiyorsa büyük bir karar vermek zorunda olduğunu öğrenir. Ya yoluna aynen devam edecek, ya da aile resminin içerisinde yer alacaktır. Ayrıca, bir gecelik ilişkiden sonra “Sen yoluna ben yoluma” diyerek ve kapıyı çarpıp terk ettiği bir kadınla evlilik yoluna girebilmek hayli zor bir iştir. Birbirleri hakkında daha çok ayrıntı keşfettikçe, hiç de ruh ikizi olmadıkları hatta ayrı dünyaların insanları oldukları gerçeği de acı verici şekilde ortaya çıkacaktır.

Çevrelerinde örnek alabilecekleri tek çift, Allison’un dominant ruhlu kız kardeşi Debbie (Leslie Mann) ile kılıbık eniştesi Pete’dir (Paul Rudd). Bu durum her şeyi daha da karmaşık hale getirir. Bebeği beraber büyütmeyi başarabilecekler midir? Ömür boyu mutlu hayat ortaklığının sırrı nedir? İki kadeh içki eşliğinde tek gecelik ilişki yaşanıp bitmiştir, ama kafa karıştırıcı bir sürü karmaşık sorunun yanıtlarını bulmak dokuz aylık süreyi alacaktır.
http://www.sinemalar.com/film/657/Kaza-Kursunu/

Filmin Künyesi:
Yapım : 2007, ABD
Tür : Dram / Komedi / Romantik
Yönetmen : Judd Apatow
Senaryo : Judd Apatow
Oyuncular : Jay Baruchel, Katherine Heigl, Paul Rudd, Leslie Mann
Yapımcı : Judd Apatow

 
Toplam blog
: 55
: 3379
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

'Hayat nefes alınan anlardan ibaret değildir. Hayat nefesin kesildiği anlardan ibarettir.' Haya..