Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '20

 
Kategori
Deneme
 

Kazada Ölmek Ölüm Değil

Zaten “Hayatını kaybetti” diyorlar.

Ölmekle hayatını kaybetmek aynı şey değil; hayatını kaybetmek iraden dışında, zamanında ve uygun koşullarda değil, hayatın tamamlanmadan, artı bu bir hatadır ve istenirse olmayabilir.

Ama ölüm öyle mi? Bekliyorsun. Ömrünü tamamlamışsın. Bence rahat ölüyorsun ve acı da çekilmiyor. Ve önlenemez, zamanı gelmişse mutlaka ölürsün. Normal olduğu için iradenle sayılır. Bir hata söz konusu değil.

Hastalanmadan ölüyorsun( Söylemiştik daha önce hastalanarak ölüyorsan normal bir ölüm değil, doğal ölümde vücudun hastalanacak hali bile kalmamıştır) Ağrı sızı yoktur(Sağlam vücut ağrır, sinir mi kalmış ki ağrısın, ağrı hastalık gibi şeyler yaşarken.

“Sonuçta ölüyorsun ama”

Olsun, kazada ölen birine ömrünü tamamladı diyebilir misiniz?

Bununla yaşlanıp ölmenin ilgisi yok, ortada hata varsa Azrail beklemez.

Bir tek ölüm şekli var, yaşlanarak yatağında ölmek. Diğerlerinde biz kendimiz, başkaları ve hayat öldürüyor. Ve diğerleri istersek olmayabilir.

Doğal ölüm yani ömrünü tamamlayıp yatağında ölmenin zamanı vardır ve bellidir; 90 yaş ve üzeri herhangi bir tarih.

Günümüz koşullarında bu zaman, yukarıya doğru istisnaları olsa da 90-100 yaş arasına sıkışmıştır. Kendinize; iyi baktınız 90-95, orta baktınız 95-100 ve çok iyi baktınız 100+ şeklinde olması beklenir.

Hani kendine çok daha iyi baktı, yapısı sağlam vs. 90’dan sonra işte gerek sağlamlık gerekse süre fark edebilir; ama 90’dan sora. 90’dan önce ölen sağlıksız yaşamış ya da ölmemiş kazada şunda bunda hayatını kaybetmiştir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..