Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '07

 
Kategori
Futbol
 

Kazan ama kaybet

Kazan ama kaybet
 

Yıllardır hep aklımdadır, hiçbir zaman mantıklı bulmadığım, ve kimsenin değiştirmeye teşebbüs etmediği bir kural vardır futbolda. Eleme maçlarında deplasmanda atılan bir gol iki gol sayılıyor. Çocukken oynadığımız dokuz aylık isimli futbol oyununda bacak arasından atılan golün beş gol yerine geçtiği gibi. Beşlik tabir edilen gol.

Şimdi, milyarlarca doların döndüğü ve milyonlarca taraftarı olan takımların mücadele ettiği bir organizasyonda bizim dokuz aylıktan kalma bir kuralla takımlar eleniyor ya da eliyor. Ne kadar gülünç bir durum.

Deplasman ya da kendi sahası, takımların attığı yediği goller eşitse maç uzar. Bu kadar basit. Adalet bunu gerektiriyor. Ayrıca bu kural oyunuda çirkinleştiriyor. Deplasman avantajı yakalayan takıma beraberlik yetiyor ve maça kendi sahasında bu skoru korumak için çıkıp, seyir zevkimize en büyük darbeyi vuruyor. Ya da maçın belli bir dakikasından sonra yenilen bir gol maçı o dakikada bitiriveriyor. Çünkü golü yiyen takımın ikili averajdan rakibi yakalaması için üç, bazen dört gol birden atması gerekiyor. Bu anlamsız kural, hepimizin içten içe her zaman sevdiği penaltı atışlarını da imkansız hale getiriyor.

Günümüzde çirkinleşen futbolda değişmesi gereken o kadar çok şey varki aslında. Benim gibi bir futbol sever bile maçı yirminci dakikasında zaplayabiliyorsa, ve benim gibi binlerce insanda bunu yapıyorsa, acilen önlem alınması gerekiyor demektir.

 
Toplam blog
: 19
: 713
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Profesyonel olarak müzikle uğraşıyorum...