Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '08

 
Kategori
Spor
 

Kazanamayan Galatasaray değil Fenerbahçe

Kazanamayan Galatasaray değil Fenerbahçe
 

Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçı Fenerbahçe 0 - Galatasaray 0. Peki içeriği ne?


Yarınki gazetelerimizin manşetlerini tahmin edebiliyorum:

<ı>''Galatasaray yine kazanamadı.''

<ı>''Kadıköy fobisi sürüyor.''

vs. vs.

Bu maçın tamamını izledikten sonra gördüğümüz Galatasaray maçı kazanmayı hak edecek kadar iyi oynamıştır. 18 kişilik kadrosunun 6'sını hakiki, 2'sini devşirme yabancıların oluşturduğu Fenerbahçe, 18 kişilik kadrosunun tamamını yerli futbolcuların oluşturduğu Galatasaray'a karşı son derece kötü oynamıştır ve maç boyunca sadece bir (sayıyla 1) gol pozisyonuna girmiş -ki o pozisyonda da topu kaleye gönderememiştir- ve galibiyeti hiç ama hiç yaklaşamamıştır.

Türkiye'nin en iyi takımı olan Fenerbahçe'nin bu maçtaki performansı son derece düşündürücüdür ama önce Galatasaray'dan bahsetmekte fayda var...

Galatasaray bu maçta nasıl ve neden başarılı oldu? Bunun en önemli sebebi Galatasaray'ın yaşlı ama tecrübeli teknik direktörü Karl-Heinz Feldkamp'ın dersini çok iyi çalışması ve rakibi çok iyi çözmesidir. Fenerbahçe'nin komplike ama yaşlı ve yavaş olan, yaratıcı olmayan, sürekli aynı varyasyonları uygulayan takımına karşı eksiklerle dolu bir kadro çıkarmış ama rakiple başabaş mücadele edecek olan kadroyu doğru seçmiştir.

Fenerbahçe'nin oyun sistemi nedir? Sağ kanatta Gökhan'ın bindirmeleriyle etkilidir, neredeyse sabit bir futbol oynayan Deivid de paslarıyla veya şutlarıyla etkili olabilir. Sol kanatta Roberto Carlos tecrübesiyle, Uğur Boral yetenekleriyle etkili olur. Ortada son derece gömülü oynayan ve rakibini durduran Fenerbahçe, ileride de Alex'e bağlı olarak Semih'in fırsatçılığıyla golü bulur. Feldkamp bunların hepsine önlem aldı. Orta alanda Mehmet Topal'ın dominasyonuyla rakibini durduran Galatasaray, Uğur'un karşısına Serkan'ı yerleştirdi, sağ kanatta ise Gökhan etkisiz kaldı. Savunmada Emre Güngör, gerek Semih'i gerekse Kezman'ı bir saniye bile boş bırakmadı, Alex de boş alan bulamadı.

Galatasaray bu futboluyla ümit verdi. Bol eksikli kadrosuyla mücadele veren Galatasaray, on gün sonra UEFA Kupası birinci tur ilk maçında Bayer Leverkusen'i ağırlayacak. Maç eksiği olan Ayhan'n ısınması ve daha fazla eksik verilmemesi durumunda Galatasaray'ın iyi mücadele verebileceğini tahmin ediyoruz. Bu maçın rövanşında da Galatasaray çok büyük avantaja sahip.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi birinci tur ilk maçında Sevilla'yı on yedi gün sonra ağırlayacak. Dürüst olalım; Fenerbahçe'nin Sevilla ile mücadele edebilmek için bu akşamki performansının en az on katına ulaşması gerekiyor. Orta sahada top çeviremeyen Fenerbahçe, kanatlarını iyi kullanamadı. Deivid-Alex-Uğur Boral üçlüsü oyuna hiçbir yaratıcılık katamadılar, Semih-Kezman ikilisinin de tek başlarına oyunu değiştirecek hareketlerde bulunamamaları ilginç. Fenerbahçe'nin bu performansıyla Sevilla'ya karşı hiçbir şansı olmayacaktır.

Fenerbahçe tarafının hangi bahanelere sığınacağını ezberledik.<ı> ''Servet, Semih'e vurdu.'', ''Alex'in penaltısı verilmedi.'' , ''Yabancı sınırlandırması kalkmalı.'' Birincisi; hakem çok iyi bir maç yönetti. İkincisi; komik bahanelere sığınmayalım. Değişik varyasyonlara giremeyen Fenerbahçe'nin kulübesinde de mecbur kalmadıkça futbolcu değiştirmeyen bir hocası vardı. Bu saatten sonra herkes ciddi ciddi düşünmeli, rövanştan önce Avrupa Kupası maçları için...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..