Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Kazandıran hamle

Kazandıran hamle
 

fenerbahçe.org


Cuma akşamı olmasından mıdır nedir bilmiyorum ama uzun yıllar sonra Denizli’de bu kadar futboldan uzak ve gerilimsiz bir maça çıktı kanarya ve horozlar… Denizli’de 2 şampiyonluk öyküsü çıkmıştı son yıllarda. 2004’de alan 2006’da ise veren taraftı Fenerbahçe. Hiç şüphesiz 2006’da kaçan şampiyonluğun acısı 2004’de kazanılan şampiyonluğun coşkusundan daha fazla olmuştu. Bu nedenle Fenerbahçe ne zaman Denizli ile oynasa isterim ki Denizli’ye 3-5 atmadan dönmesin.

Fakat öyle bir ilk yarı yaşandı ki bu akşam, ilk pozisyon 45+1’de Denizli tarafından gerçekleşti. O pozisyonda da kaleci Volkan maça konsantre olduğunu gösterdi. İlginçtir sahadaki 22 oyuncunun dışında kenardaki 2 adamında maçı kazanmak istediğine dair bir bulguya rastlamadık. Tüm bunların yanında sanki konuyu tamamlaması için birde hakem koymuşlar. Bu hakem kardeşimiz devamlı üflediği düdüklerle yavaş giden maçın daha fazla hızlanmaması için elinden geleni yapmış oldu.

Fenerbahçeli futbolcular derbi kazancından sonra yine döndükleri sıradan lig maçında isteksiz ve yorgun gözüktüler. 6+2 kuralı nedeniyle Deivid’in kenarda kaldığı maçta Dede’nin yine Kâzım’a nasıl tahammül ettiğini anlamak çok zordu. Bu kuralı anmışken 58’de az kalsın yıllar önceki kural hatası tekrarlanacaktı. 58.dakikada oyuna girmek için 4. hakemin yanına Emre ve Deivid geldi. Ancak ilk önce oyundan çıkan Wederson olunca dördüncü hakem Deivid’i oyuna sokmaya çalıştı. Bu sırada 6.yabancı Josico sahadaydı. Allah’tan Deivid uyanık çıktı da “ben girmeyeceğim Emre girecek” dedi. İşin ilginç yanı 4.hakem de ısrarla Deivid’i kolundan tutup sokmak istedi. Bu sahne maçın görülmeye değer hareketlerindendi. Anlaşılan bu kural Fenerbahçe için önümüzdeki haftalarda saatli bomba olmaya namzet.

Bu değişiklik maçın da kırılma anı oldu. Futbolda sıklıkla söylenir “Futbol iyi oyuncularla oynanır” Şüphesiz bu iki isimli kadro çok daha yaratıcı ve etkili gözüküyor. Emre ve Deivid’in aynı anda oyuna girmesi özellikle de Deivid’in sola Emre’nin de orta alana geçmesi uzun bir aradan sonra bizim Dede’nin yaptığı bir harekete alkış tutmamızı sağladı. Talih’te bu dakikada hem Dede’ye hem de Emre’ye gülmüş olacak ki, yaklaşık 20-25 metreden çok şık aşırtma bir gol attı Emre. Emre bu Fener’de nasıl forma giyemediğini kendisine sormalıdır. Bu ayıp onundur. Emre gibi bir futbolcunun ne yapıp edip artık o formayı sırtından çıkartmaması gerekir. Ondan beklenen budur. Sezonun ilk yarısı bitiyor, hakkını vermelidir artık Emre o formanın.

Golden sonra Denizli biraz daha ileri çıktı ve kazanmak adına gol atması gerektiğini hatırlamış oldu. Fakat Fenerbahçe yine ilk golü attığı bir maçı kazanmasını bildi. Son dönemlerde maçın ilk golünü attığında kazanan Fenerbahçe oluyor hep. Bugün de bu böyle oldu. Golden sonra yine dönem dönem topu rakibine bıraktı ama kazanmasını da bildi. Belli ki Dede’nin bu oyun şablonuna alışmamız gerekecek. Fakat asıl sorulması gereken Fenerbahçe ilk golü bulamazsa ne yapacağı. Ya da yiyeceği gol sonrası bu Fener’in nasıl maçı çevireceği. Ayrıca da açılan rakibe karşı üstünlük sayılarını formsuz Guiza ile nasıl aşacağı.

Gecenin en güzel hareketi içinde ise maalesef yine hakemler vardı. 79’da Guiza kale önündeki topu dürtüp gol yapamazken, yengeçlerin kralı Deivid yaklaşık 30-35 metreden öyle bir bazuka yolladı ki top direğe çarpıp yaklaşık 50 santim içeri girip çıkmasına rağmen hakemler golü vermediler. Böylece skor’un 2-0 olmasını da engellemiş oldular. Skorun 2-0 olmasından daha önemlisi Deivid’in jeneriklere girecek golünün güme gitmesiydi.

Fenerbahçe lige tutunmaya devam ediyor. Bugünü 2. olarak kapattı umarım devre arasına kadar da tutunmaya devam ederler.

Denizli’de kazanmak güzel.

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ

05 Aralık 2008

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..