Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kazanırken kaybetmek doğaldır

Kazanırken kaybetmek doğaldır
 

Günün Anlamı: Bugün Benim için ‘’KABULLENMENİN KEYFİ’’ Günü

Bir şeyi kazanırken diğer bir şeyi kaybettiğimiz duygusu bizi rahatsız eder. Siz bir eş kazanırken (evlendiğinizde) doğal olarak bekarlığınızı kaybediyorsunuz. Ya da boşandığınızda bir eş kaybediyor, bekarlığınızı kazanıyorsunuz.

Evrende bu düzen doğal bir süreç olduğuna göre hangi durum oluşursa oluşsun isyan etmemek ve yaşamı kendi düzeniyle ‘’Kabul’’ etmek, onu istediğiniz güzelliğe ve keyfe dönüştürmek, daha akılcı değil midir?

Günün onaylaması: Ben kayıplarımı bile zenginlik dersine dönüştüren biriyim.

Günün Duası: Tanrım, öncelikle kendimin bu dünyadaki varlığını kabul etmem için
beni kusurlarımla barıştır ve mükemmel olma sürecine girmemi onayla.

Günün Notu: Nasıl ki evimizdeki çöpleri salonumuzun orta yerine boşaltmıyorsak, zihnimizde oluşan negatif düşünceleri de, bedenimizin değerli organı beynimize boşaltmamalıyız. Pozitif düşüncelerinizi evinizde severek aldığınız ya da size gönülden hediye edilen bir objeye, negatif düşüncelerinizi ise bir başka çöp kutusu niteliğindeki objeye aktarın. Beyninizi daima yeni makro bilgiler için boş tutmaya özen gösterin.

Evrenin Kütüphanesinden : BERNARDINO CAMPI (1502-1572) Cremona okulunun kurucularından olan sanatçı, ressamlığı yanında Mimarlıkta da başarılı
kişiliğe sahiptir. Zarif ve eklektik üslubu ile pek çok yapıtı gerçekleştirmiştir. Resimlerinde hakim olan konular, dini temalardır.

Günün Sözü: Sanat Tanrı ile sanatçı arasındaki bir işbirliğidir, sanatçı ne kadar geride durursa eser o kadar iyi olur. Andre Gide

Günün Yasası: KAŞİF YASASI

Bu evrende sonsuz sayıda keşfedilecek şeylerin farkındalığına varmak, keşif için küçük bir adım atmakla mümkündür.

Bu tanrının bize sunduğu harika bir evrene bir elmas arayıcısı gibi bakmak, keşif yolculuğumuzun zevkli sürecinin başlangıcıdır.

Siz keşfetmeye doğru kararlı bir adım attığınızda; keşfedilmeyi sabırsızlıkla bekleyen çok sayıda elmas değerindeki şey, bilin ki size iki adım yaklaşmıştır.
Şimdi ilk kez ayağınızı bastığınız toprağa, soluduğunuz havaya, içtiğiniz suya ve yaktığınız ateşe bir kaşif olarak bakın. Hayatınızda gerçekten harika bir yolculuğun başladığına tanık olacaksınız.

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..