Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Kazara iktidar değişse ne olur?

Kazara iktidar değişse ne olur?
 

Siz, 12 Haziran seçimlerinde kazara Ak Parti seçimleri kaybedip Cumhuriyet Halk Partisi tek başına veya Milliyetçi Hareket Partisi ile koalisyon hükümeti kurmuş olsa her şeyin değişeceğini mi sanıyorsunuz? 

Yani böyle bir öngörü ile iki yıl sonrasının maaşını yiyip mucizelerle ay sonunu getirmeye çalışan memur ve altıyüz elli lira asgari ücretli işçinin maaşları normal yaşam standart düzeyine çıkartılıp her yıl görmek istediği dünya ülkelerine tatile mi gidebilecek? Esnaf, esnaf olduğunun farkına mı varacak? Geleceğine hayal bile kuramayan vatandaşın endişelerini ortadan mı kaldıracak? 

Hayır, hiç biri olmayacak.. 

Yazımın girişinde "Kazara" kelimesini kullandım çünkü; seçim öncelerinde ve sonralarında Parti taban çalışmalarını gıdım gıdım, kapı kapı sürdürüp kemikleşmiş Okyanus ötesi destekli bir Partinin seçimleri kaybetme ihtimali neredeyse yok gibi dir. Bu bir.. 

İkincisi; bir komplo ile görevini bırakmak zorunda kalan Baykal'ın veda konuşmasında Okyanus ötesine saygı ve selamlarını göndererek görevden ayrılması olası bir CHP iktidarında bile sistemin hiç bir şekilde değişmeyeceğini gösteriyor.. 

Washington, Cemaat ile birlikte ülkede istediği senaryoları sahnede oyunlaştırabildiğine göre, bütçesi ve milli geliri belli ve de ABD'ye bağlı bir Türkiye'nin insan yaşamı ile ilgili iyileştirmenin iktidar değişikliğinde aramanın bir fayda sağlayacağını da sanmıyorum.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..