Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kazdağları'nın Eteklerinde 3 Güzel: Akçay - Altınoluk - Küçükkuyu

Kazdağları'nın Eteklerinde 3 Güzel: Akçay - Altınoluk - Küçükkuyu
 

Metropol hayatından sıkılan insanlar için İstanbul'a yakın olan tatil yerleri arasında benim için en güzeli Kazdağları ve çevresi. Muhteşem doğası, berrak Ege denizi, harika mutfağı, cana yakın insanları ve tarihi güzellikleriyle Assos, Kazdağları ve çevresi ölmeden önce kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

İstanbul'dan yola çıkıp Bursa üzerinden gelirseniz uğrayacağınız ilk yer Akçay olacaktır. Kaplıcaları ve denizi ile ünlü olan Akçay, geceleri de bu bölgenin en canlı yerleşim merkezi oluyor. Tatilcilerin son yıllarda popüler destinasyonlarından biri haline dönüşen şirin ilçenin kaplıcalarına mutlaka uğramalısınız.

Dünyanın en yoğun oksijenli bölgelerinden biri olan Kazdağları'na geldiğinizde ilk işiniz ciğerlerinizi temiz havayla doldurmak olmalı. Şehrin kirli havasından sonra bol oksijen ilk başta başınızı döndürebilir. Küçükkuyu'ya gelir gelmez Ege'ye dair izleri görmeye başlıyorsunuz.

Şirin bir Ege köyü olan Küçükkuyu, çam ormanları, muhteşem denizi ve korunmuş tarihiyle dikkatleri kendine çekiyor. Yola devam ettiğimizde bu sefer karşımıza Tahtakuşlar Köyü çıkıyor. Bu köy, Türkiye'nin ilk ve tek köy müzesine ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda müzedeki devasa su kaplumbağası mumyasını görmeden, fotoğraf çektirmeden yolunuza devam etmeyin.

Zamanında bir rum köyü olan Adatepe, etkileyici mimarisi ile diğer köylerden kendini ayırıyor. Eskiden tamamen ıssız olan bu köy, zamanla restore edilerek günümüzdeki halini almış. Köyde ağırlıklı olarak pansiyonlar, resim atölyeleri, hediyelik eşya dükkanları ve yazlık evler bulunuyor.

Kazdağları Bölgesi'nin en önemli turistik yerlerinden olan Hasan Boğuldu ve Sütüven Şelalesi'ne mutlaka uğramalısınız. Bu gibi doğal kaynak suyunun içinde yüzmek, suların içinden geçerek vadiyi dolaşmak çok zevkli.

Zeytinyağı, bal ve nar ekşisi bu bölgeden sorulur! Bu üç ürünün en doğal ve lezzetlisini buradan satın alabilirsiniz. Halis muhlis zeytinyağı, pekmez ve balla yapılan kırsal Ege kahvaltısının tadına doyum olmuyor.

Akçay - Altınoluk yolunu arabanızla yavaş yavaş, keyfini çıkarta çıkarta gidin. Denize ve manzaraya doyacak, yüzlerce foto çekmek isteyeceksiniz.

Altınoluk, Akçay ve Küçükkuyu'dan bir sürü otantik, yöresel hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Burada satılan bileklikleri köylüler kendi elleriyle ve de hayal güçleriyle yapıyor. Bu yüzden oldukça özgün bilekliklere rastlamanız mümkün.

Zeytinli çayı kıyısında yer alan kır bahçesinde oturarak muhteşem manzaraya karşı semaverde hazırlanan çaydan içebilir, yöre halkı ile eğlenceli ve keyifli sohbetlere katılabilirsiniz.

Buram buram doğa, tarih, lezzet ve deniz kokan Kazdağları Bölgesi, stresten kaçan ve arayış içinde olan kişiler için en doğru adreslerden biri. Burada hem zihniniz, hem de bedeniniz yenileniyor. Bölgede geçirdiğiniz birkaç günden sonra değiştiğinizi ve yenilendiğinizi hissedeceksiniz. Kaz Dağları sizlere huzur ve güzellikler vaat ediyor; bu vaatlerini de en iyi şekilde yerine getiriyor.

Bölgenin diğer bir ünlü yeri olan Cunda Adası hakkında bilgi almak için tıklayın!

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..