Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Kazdağları ve Madra Dağı Madencilerin Kıskacında

Kazdağları ve Madra Dağı Madencilerin Kıskacında
 

Kaz Dağları


10/06/2010 Geyikli,

TBMM'nin Sn. Milletvekilleri, Anayasa Prof.Osman Can'a kulak veriniz. Sn. Prof. ne demişti, hatırlıyalım; Anayasa değişiklikleri için, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği olumsuz kararlara karşı direniniz ve hükümetede bu kararları yok sayınız. Kısacası bir hukuk adamı, hukuksuzluğu savunuyor.

Sizlere seslenmenin, şimdi tam sırası olduğunu düşünüyorum. İktidar ve muhalefet milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda ettiğiniz yemine sadık kalınız ve kendi hür iradenizle, alınmış grup kararı var ise ona rağmen Zeytinciliği koruyan 3573 sayılı yasanın değişmesine engel olunuz.

Zeytinciler dertli, bir taraftan zeytinciler desteklenirken, diğer taraftan zeytinliklerin yok olmasıyla karşı karşıya kalacaklarından endişeliler. Zeytinciliği koruyan yasada yapılmak istenen değişiklikle, zeytinlik alanları içinde maden aramalarına izin veriliyor.

Zeytinciliği koruyan yasaya göre; zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 Km. mesafede zeytinyağ fabrikası hariç, zeytinliklerin gelişmesine mani olacak ''Kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez. Zeytinyağ fabrikası ve küçük ölçekli tarımsal sanayi işletmeleri yapımı ve işletilmesi Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının iznine bağlıdır''. Yapılan değişikliklerle bu maddenin içine '' Madencilik arama ve işletme faaliyetleri ile geçici tesisler ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesisleri, seracılık, termal tesisler yapılabilir ve işletilebilir'' şeklinde değiştirlmek istenmektedir.

Madencilerin gözü Kaz dağları ve Madra dağlarında, burasının talan edilmesi demek binlerce ailenin geçim kaynaklarının yok edilmesiyle aşdeğerdir. Altın madenciliği için verilen ruhsatlarla bir darbe yiyen bu eşsiz doğal güzelliklere sahip yöre, şimdi de yeşilin ve zeytinciliğin yok edilmesiyle karşı karşıyadır.

Sayın, Millet Vekilleri, haktan ve halktan yana olduğunuzu bu yasanın TBMM'den geçmesini engelliyerek gösteriniz.

(Not; Son dakika değişikliğiyle, kamu oyunun tepkisini çeken, zeytinlik alanlardamaden aranmasına izin veren düzenleme metinden çıkarıldı.)

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..