Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '08

 
Kategori
Güncel
 

Kazım Karabekir'ın kızı

Kazım Karabekir'ın kızı
 

İstiklal Savaşı'nın Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran


Kazım Karabekir'ın kızı

İstiklal Savaşı'nın Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Ermeni soykırımı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Soykırım yalanını lanetle kınıyorum" dedi.

Timsal Karabekir Yıldıran, Kazım Karabekir arşivinden yararlanarak oluşturduğu fotoğraflarla Çanakkale Savaşı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun anlattı. Şehitlik mertebesinin önemini Kur'an-ı Kerim'de ayetler ve Hadis'i Şerifler okuyarak anlatan Yıldıran, Kazım Karabekir'in Kerevizdere 16. Fırka Komutanı iken yayınladığı bayram mesajını okurken duygulandı. Karabekir Paşa'nın aldığı madalya ve beratları slayt gösterisi ile katılımcılara gösteren Yıldıran, babası ile Atatürk arasında geçen bazı konuşmaları anlattı.
Ermeni soykırım iddialarının kabul edilemeyeceğini ifade eden Yıldıran, Osmanlı-Rus harbinde Ermenilerin Rusları desteklediği ve o yüzden zorunlu göç yaşandığını kaydetti. Yıldıran, "Yaşanan zorunlu göçten dolayı insanlar olumsuz etkilendi ve ölümler meydana geldi. Buna soykırım denemez" dedi.
Kazım Karabekir Paşa'nın 'Yetim Babası' olduğunu da ifade eden Yıldıran, "Kazım Karabekir Paşa savaşta Ermeni çocuklarına da sahip çıktı. O dönemde Trabzon'da kurulan yetimhaneden kalan Ermeni çocukları Kazım Karabekir Paşa'ya teşekkür ederken, bugün kalkıp soykırımı iddialarının ortaya atıyorlar. Bu iddialar gerçeği yansıtmıyor. Soykırım yalanını lanetle kınıyorum" şeklinde konuştu.

 
Toplam blog
: 6
: 1567
Kayıt tarihi
: 21.04.08
 
 

Gazeteciyim. Gazetecilik vazgeçilmezim. Hergün yenibir şeyler. Tabi her kesimden her yerden farklı i..